lördag 12 november 2011

SM i VM del 2


Hur blev det då? Jo då, ur de dimhöljda vasskanterna dök det upp gäddor. Första mätbara fisken drog vi ut till 73 cm. Vi var med i matchen och kunde lite mer avslappnat fiska vidare.


Snart nog bet mätplankevärdiga gädda nr 2 i en Salmo Slider. Svansen landade på 82 cm! Bättre och bättre...


Dagens, troligtvis säsongens, höjdpunkt var när mätgädda nr 3 smällde på ur ett par decimeter djupt vatten. Inte trodde då jag att mätstickans övre delar skulle bli slemmiga i dag!? En smällfet mamma blaskade ner stjärten vid 105 cm!! Nytt båtrekord, nytt PB... 9.1 kg.


Med tanke på antal timmar vi lagt på gäddfiske, utan påhälsning av 100 cm+-gäddor, får man ödmjukt tacka fru Fortuna för att denna så påpassligt skulle bita i vobbler som satt fast i ett av våra spön just idag... Officiellt kan vi påstå att gammal är äldst, men nog är det "lite" tillfälligheternas spel detta med fiske. Redan dagen innan bestämde vi vilka vikar vi skulle fiska i, och det funka OK - eller vad säger du Viktor? Förresten, tack för det trevliga initiativet med gäddträff! Det var säkert fler inblandade i anordnandet - tack till er också!!


Slutet gott, allting gott! Med ny traileraxel tog vi oss hem utan bekymmer. Vi fiskar vidare...

2 kommentarer:

  1. Stort grattis till en fantastisk fin Hjälmargädda. Välförtjänt så in i helvete tycker jag. Många timmar lägger ni på pusslet och nu lönade det sig. Grattis !!!
    Hoppas vi kan köra någon gemensamt strandhugg under dom sista fiskedagarna.
    För än lär det väll gå att fiska ???
    // Mathias

    SvaraRadera
  2. Så länge inte locket ligger på funkar det...

    SvaraRadera