lördag 16 mars 2013

I brist på fiske

Vinter och lock på sjön är lika med inget båtfiske... Betestillverkning, nätfiske, shopping. Det gäller att vara väl förberedd. Ny jacka och nya byxor att ha när temostaten exploderar i flytoverallen. Fick också en automatiskt uppblåsbar flytväst av barnen, som om det inte räckte med träskalle.



Skickade efter ett spöfodral på E-bay. Nå'n form av väv som drar åt sig själv när man drar i tunnänden.

Skydd mot diverse transportskador, men håller också spön och linor från att trassla ihop sig. Betet kan t.o.m. sitta kvar.



Ögla högst upp för upphängning. Vi testar ett och fyller på till alla spön om det funkar bra. Passar perfekt till mitt nya Veritas-spö, som ska bli intressant att prova både till lätt-jerk och vertikal.



6.5 tumsjigg med 7/0 krok ska jag prova i gäddvikarna, verkar ju vara det heta nu. Hmmm...


Min närvaro har inte varit hög i Staffans & Mikes snickeriverkstad, därför tänkte jag bidra med att testa gjuta egna gösjiggar. Svarvade till en prototyp som vi ska tillverka en silikonform av. I den formen häller vi upphettad plast och vips har vi månne årets hetaste jigg?? Tar hjälp av en kamrat som jobbar i filmbranschen med specialeffekter i första läget.


Australiska snäckskal, sammanfogade till tunna ark i Sydkorea. Vad gör man med det?


Naturligtvis använder man det till jerk-beten! Något dylikt har hjälmargröningarna aldrig sett. Vi måste ligga i framkant av utvecklingen. Snart startskott i Hjälmargäddan...

Aldrig nöjd

3 kommentarer:

  1. Känns härligt att du börjar vakna ur denna permafrost liknande vinter :-)
    Men snart är vi ute igen och då med mycket nytt att prova, om det blir succé eller fiasko återstår att se :-)
    Visst måste vi driva fisket mot nya nivåer, med denna långa vinter så kommer vi vara som kossorna som kommer ut på sitt första grönbete så visst går vi mot ett fiske som ska bli intensivare en någonsin :-)

    SvaraRadera
  2. Sant, så sant. Man kommer sprätta, hoppa och rusa. Det är bara juvret som saknas... om inte chipstuttar räknas...

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera