lördag 9 november 2013

En riktigt grå dag på sjön....


Magistern och jag styrde mot sjön lagom till soluppgången, väl framme vid sjön såg det ut som vi skulle kunna bjudas på lite hyfsat väder.
Men inte skulle det bli så långvarit, snart nog täcktes himlen av ett riktigt grått täcke som späddes på med lite lagom sydostlig vind.
Skitväder ska man väl ha när man fiskar gädda, likaså pålands vind, kan man sen få lite regn på det så är väl alla kriterier uppfyllda för ett riktigt gött gäddfiske !


Första viken för dagen visade åt vilket håll det lutade med gäddfisket för dagen.
Trots idel nötande och betesbyte i flygande fläng så lyckades vi inte ens locka fram en följare i första viken.


Med två envisa gubbar i båten så var det väl tusan om vi inte skulle få varsin gädda.
Jo visst skulle det bli gädda, Magistern plockade fram ett ess ur rockärmen så fort vi kommit i slagläge i en ny vik utan massor av pålands vind.
Lugnt och metodiskt nötande resulterade i en rompa och en 75 cm;s välmatad madame till Magisterns glädje ;-)
Kanske var det rätt plats och rätt tillfälle nu, vi fortsatte med ett frenetiskt nötande som resulterade i att även jag fick smaka på lite spöböj.
En rompa och en madame på 83 cm.
Trots fortsatt nötande och betes bytande så lyckades vi inte locka en endaste rompa till att smaka på våra förföriska beten.


Åter byte av plats och nu hade klockan hunnit ticka iväg till lunch, tre gamla platser till att fiska av innan mörkret faller skulle väl kunna bjuda på någon gädda till var vår förhoppning, men icke inte ett endaste hugg eller följe.
Men där emot bjöds vi på en rejäl portion regn så det var vad vi fick nöja oss med denna eftermiddag.
Men vi laddar om batterierna i tv soffan i kväll och sen ställer vi klockan på väckning till i morgon bitti för att trösta en fiskesugen Matros som inte fått fiska på länge :-)
Imorgon är det en ny dag med nya förutsättningar,  ny plats och förmodligen lika dåligt väder om inte ännu sämre, men vad gör det vi får i alla fall fiska :-)

Hoppas vi får se större gaddar i morrn :-)
Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Ingen delad björk, tackar för att fisket gick åt pipsvängen… I morgon får vi spana bättre åt skogskanten!

    SvaraRadera