söndag 8 juni 2014

Revansch på skärgårdsfisket....

 
Efter att vi slickat såren i ett par veckor sen sist vi var till skärgården för att locka gäddor till hugg så bestämde vi oss för att göra ett nytt försök men inte på samma plats.
Med mycket små förhoppningar gav vi oss iväg tidig morgon med fullpackad båt, gummi, plast, trä och gud vet allt vad som var med på resan.
Nu skulle vi väl inte kunna misslyckas, beten för alla tänkbara förutsättningar var med så nu var det bara upp till herrarna bakom spöna att fixa resten.
Väl på plats möttes vi av halvklart väder med lite vind som var perfekt för att lägga båten på drift så inte kunde vi klaga på morgonens förutsättningar denna dag.
Nåväl om nu alla förutsättningar var som taget ur skolboken så kunde väl fisket få vara det med efter förra skärgårdsfiskets bedrövelse.
 

 
Valet av dagens första plats att fiska på skulle visa sig vara ett lyckokast, på tredje kastet lockade Matrosen denna fina gädda till hugg, 104 cm och 8,08 Kg innebar nytt PB för vår härliga Matros :-)
Nu var ribban lagd så nu var det bara att ge järnet ända in i kaklet för nu skulle det fiskas så det stod härliga till.
Plast och gummi om vart annat simmade på varenda kvadrat centimeter för här skulle ingen gädda undgå att vi var på plats med nya krafter.
 


Visst skulle det betala sig att nöta på denna första plats, inte långt efter Matrosen lyckades jag själv bärga denna gädda på 95 cm och 6,67 Kg.
Nu började vi ana vart detta skulle kunna ta vägen då dagen började på detta vis.
Äntligen lite gäddfiske som det ska vara när det är som allra roligast.
Morgonen bjöd på flera fina gäddor och flera bommade och följare så det var i alla fall två herrar som log i båten.
Vid lunch var det dags för ett strandhugg och påfyllning av energi, en hungrig fiskare är en dålig fiskare.
Eftersom Matrosen slagit till med nytt PB fick han även vara kock denna dag och då på en efterlängtad Murikka som helt plötsligt kommit till rätta efter att varit borta ett tag :-)
Månde det vara så att Magistern hållit den gömd för att öka på fisketiden !


Sämre miljö än detta kan man väl ha då man skall njuta av en lunch :-)


Magistern då, jovisst var han med på äventyret denna dag.
Med en tung inledning på förmiddagens fiske så var det nog bra att att fylla på med pyttipanna till lunch.
För nu skulle det behövas en riktig kraft samling inför eftermiddagens fiske för att vända den nedåt gående trenden.
Med ett riktigt regn och åsk oväder efter lunch bytte vi plats och la upp en drift i solskenet, det skulle visa sig vara ännu ett bra beslut denna dag.
Nu hade Magistern plockat fram den finska sisun och gäddorna matades med gummi som aldrig förr, så efter en bedrövlig och deprimerande förmiddag avslutade han med en fantastisk eftermiddag
Vad säger vi ?
1:a Matrosen med nytt PB
Delad 1:a förlorare Du och jag Magistern eller ?
Men vad gör det en dag som denna, för visst är vi väl snart tillbaka och provar lyckan?


Skulle det gå riktigt dåligt nästa gång så finns det två stycken vilstolar åt oss Magistern för visst kan man väl njuta av denna natur sköna plats även om inte fisket är på topp :-)

Ser fram emot nästa äventyr vad det nu blir !
Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Vilken dag! Månne det bli fler. Tänk att t.o.m. gummisvansfiskarna levererade… Nu ska vi ha en hink med sådana! Jag erkänner att jag funderade lite på förmiddagen när grabbarna i fören drog den ena gröningen efter den andra och jag stod tomme där bak.
    Det ordnade ju upp sig till slut, med ganska jämn fördelning på fisk, när de började smälla på längs långvassen på gummidoggen. När ska vi åka tillbaka?

    SvaraRadera