måndag 15 februari 2010

Pimpling på schemat!

Oj, vad lyckligt lottad jag är! Idag hade skolorna i Arboga friluftsdag, och vad passar då bättre än att pimpling var en av aktiviteterna? I fem år har jag haft hand om pimplingsgruppen och i år drog vi ut med buss till Lunger. Gäddan, Sture och Vasa tillsammans - totalt ett femtiotal hugade fiskare med mycket olika tidigare erfarenheter av fiske över huvudtaget.

Trots tjat och en termometer som visade cirka tio minusgrader i morse, dök det upp elever i TENNISSKOR!? Man kan undra om de trodde att vi skulle vara inomhus? Men, men, efter att magistern lånat ut sina varma fiskestövlar vid brasan tinade alla tår upp. Dock kunde jag höra en av tåfrysarna, en flicka i sjuan, säga något om att hon inte längtade till nästa pimpeläventyr... Synd, tycker jag, då en sådan här grej kan vara inkörsport i en fantastisk hobby.

Fisket då? Jodå - det kom upp en samling randiga småttingar. Vann gjorde Jesper i nian som pillade upp hela tio stycken tusenbröder! Jag lovade vinnaren en presentcheck på uppis, så Jeppe kan se fram emot en trevlig vecka i skolan!

Trots dimma, lite frystjatiga barn, så hade vi en trivsam stund på sjön och vid brasan. Mycket kul att träffa ungarna i en annan miljö än klassrummet - det skapar gemenskap och något att "tjata" om i skolkorridorerna! (Det var ju många som blev utan, och de kommer definitivt att höra det i morgon!!!)

En nöjd fiskemagister

1 kommentar:

  1. Kul att så många ungdomar tar sej lite tid och möte naturen under denna årstid.
    Vem vet någon av dessa Converse beklädda ungdomar kanske är nästa generation vi möter på Hjälmaren under våra kommande fiskafängen.
    Historien förtäljer inte om Magistern bara var eldvakt och grillmästare eller om han hann smyga i en liten Bergmanspirk !

    SvaraRadera