söndag 16 oktober 2011

Varför är en dag så satans kort ?


Trots att vi kliver upp tidigt i ottan så känns det som en efterlängtad fiskedag försvinner i ett nafs, och det oavsett om fisket är bra eller dåligt eller om vädret är bra eller dåligt.
Varför ska det vara så ?
Kunde inte dagarna få vara lite lite längre när man försöker lägga en pussel bit till på plats i det stora Hjälmar pusslet ? 


Eftersom vi oftast är begränsade till att fiske på lediga helger så känns det nästan som man kan hoppa över och läsa väder prognoser för fiske blir det oftast oavsett väder.
Idag fick vi vika oss lite för den häftiga vinden då det oftast är besvärligt att få ankaret att fästa där vi önskar.
Under höstens fiske har det varit väldigt kinkigt med hur båten blivit placerad på de platser vi hittat gös, lite lite fel placering på båten och huggen har uteblivit.


Under dagens fiske blev det många ankringar i blåsten, men det skulle visa sig var mödan värt att hissa ankaret upp och ner några gånger extra.
För denna dag var det det som avgjorde att vi kunde lura de guldglimrande luringarna till hugg.
Men visst skulle det vara trevligt om vi kunde få några pass till och då med vertikalfiske som vapen för att lura skönheterna till hugg :-)


Dagen till ära så hade vi en "abborr jägare" med som gästfiskare och då menar jag "abborr jägare", för snart nog plockades vinterns vapen fram och pipa pirken dunkades i botten så till den milda grad att inte ens abborrarna hann med att hugga !
Under hösten har vi haft en del på hälsning av abborre under vårt gösfiske och så även idag så "abborrjägarn" fick säkert ihop ett stek och då med en goding på hela 0,89 kg tagen av mej som hela tiden protesterar då vi närmar oss ett abborr fiske !


Hemfärden över sjön denna dag hade säkert kunnat varit lite behagligare men vad gör det en dag som idag då det nappar hyfsat hela dagen och jag får mitt efterlängtade strandhugg på "Restaurang Grundholmarna" :-)
Lite het cowboy mat sitter inte helt fel en blåsig dag som idag :-)


Jadu Magistern, tänk så trist att båten måste upp vi som tycker att vi nyss lagt i den :-(

En dag är alldeles för kort !
Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Jag vet inte vad vi skulle behöva göra... Införa tredagarsvecka på jobbet och extra lördag, söndag mitt i veckan? Siktet är hur som helst redan om- och inställt på nästa helg. OCH torsdag, fredag v. 44 - eller?

    Tack för cowboybönorna!

    SvaraRadera