söndag 11 augusti 2013

Medeltidsfiske...


Efter en arbetsvecka blev det ett fiske efter gädda med Staffan i Fredags på mindre sjö som jag inte fiskat i på minst tjugofem år så det skulle bli spännande och se om det fanns några huggvilliga gäddor att lura.
 
 Med strålande sol, en termos kaffe och en påse kakor skulle väl inget kunna gå snett för denna herre ! 
Det skulle visa sej att gäddorna inte var på samma humör som oss, jag lyckades lura en liten rompa som förmodligen hade stått och tryckt en längre tid då den var proppfull med vatten loppor.
Farhågorna skulle besannas, inte ett endaste hugg till på hela eftermiddagen, så lite snopet var det då vi hade högt ställda förväntningar.
Nu blir det att fundera lite och lägga upp lite bättre taktik till nästa gång vi ska besöka denna plats, för visst ska denna sjö få några chanser till i höst :-)


Efter Fredagens usla fiske var det dags för ett medeltids äventyr med Magistern på ett mer känt vatten, även här var det gädda som skulle lockas till hugg.
Efter medeltidsroddens finaler släppte vi i båten och smög ner en bit i ån.
Även denna dag bjöd till en början på strålande sol och skön sommar värme.
Sakta men säkert fiskade vi oss ner för ån i driftande båt.
Förra helgen blev jag lite smått överraskad över de gäddor Fredda och jag fick och missade så med liknande förhållande denna dag så kanske det skulle gå att lura någon lite större gädda denna eftermiddag.
Det skulle visa sej att det skulle vara nästan lika trögt idag som Fredagens fiske, men trots trögt fiske så lyckades Magistern kroka en liten rompa för att sedan lura en fin ågädda på säkert 5+ som bjöd på en härlig fight för att sedan avsluta med lite luft akrobatik innan det var dags att spotta ut betet och försvinna ner i djupet.
Visst är vi bortskämda med denna lilla å som trots lite vatten och och mycket sommarvärme håller en och annan fin fisk som bjuder upp till dans emellanåt :-)


Själv lyckades jag inte kroka någon ågädda, men med grov lina laddad med ett extra grovt bete i form av ett ankare så lyckades jag avsluta kvällen med att få denna fina pjäs att hugga och bjuda på en tung fight.

Ännu ett äventyr att lägga på minnet !
Nu är det bara att fundera vad det ska bli här näst :-)
Mike The Pike

2 kommentarer:

  1. Ja, tidigare har vi inte blött många beten efter vårfisket i ån. Kanske får omvärdera? Speciellt vid otjänligt väder på vår kära sjö.
    Speciellt om man kan få ihop en ny cykel. Nog gick väl sadel och styre att spara på vår första?

    SvaraRadera
  2. Jag håller helt och håller med föregående talare, de vore roligt att se om det skulle ge något. Vad jag kan minnas så har de kommit upp en och annan slemmig under gösfisket på ån :)

    SvaraRadera