söndag 6 oktober 2013

En dag i skärgården...


Ett sent inlägg efter Lördagens äventyr i skärgården tillsammans med Uffe och CeDe.
Avresa i mörker och regn som bar ökade i intensitet mil efter mil så visst väcktes tanken att det kunde bli en tuff dag i skärgården.


Men väl på plats hade regnet upphört och himlen var endast tråkigt grå vilket var glädjande denna dag.
Endast en ljummen bris gjorde att dagen gick i vertikalfiskets tecken.
Med båtarna väl i sjön så fick vi lite tips av "Skärgårdsrävarna" var det kunde vara värt att doppa de förföriska jiggarna.
Första platsen för dagen höll rejält med abborre som slukade våra jiggar med hull och hår, men ej av någon grövre kaliber så vi sökte oss ut från dessa ansamlingar av abborre för visst tycker man att detta borde vara ett smörgåsbord för hungriga gösar.
Den gröna Bustern med ett par "Skärgårdsrävar" såg vi dra iväg mot för oss okända mål långt bort i fjärran, där satt vi i alla ensamhet bland en massa abborre vilket vi ej skulle fiska denna dag !
Så efter en stunds tröstfiske av abborre styrde Magistern oss mot nya mål och förhoppningsvis lite gös.
Med fören i motsatt riktning mot vad "Skärgårdsrävarna" hade så började vi vårt envisa vertikalfiskande som brukar ge utdelning på hemmaplan, men om det skulle göra det på dessa för oss okända vatten var något som fick en viss osäkerhetskänsla att in finna sej för en kort stund.
Nu började sms:en plinga och vi kunde känna lite press första delen av förmiddagen, men med lugnt och metodiskt sökande så hittades en plats som kunde jämföras med platser som vi är vana att fiska på i hemma vatten. Stenig botten med kanter där vi frenetiskt och envist får nöta så var enda kvadrat centimeter blir avfiskad.
Envisheten började ge utdelning, gös på gös fick syna dagens grå himmel men dock i den storlek vi önskade.


Tidig eftermiddag och två hungriga "Skärgårdsrävar" styr kosan mot en ö som fyllts av doften av cowboymat :-)





Att få inmundiga Magisterns cowboy käk ute i den vilda naturen är något som är underbart, att sen släcka törsten med en väl kyld öl gör livet lätt att leva :-)


För en kort stund under eftermiddagen fick vi till och med lite sol på oss så vad ska man säga, dessa äventyr innehåller det mesta.
Trevligt sällskap, havsörnar, abborre, gös, gädda, färg granna maneter, närgångna änder, och sist men inte minst en lekfull säl som visade sej från sin allra gladaste sida.
Men sej den glädje som varar för evigt !
Att bli snuvad på en hundring igen av en ungtupp svider !!!
Men dessa gubbar ger sej inte så lätt, denna dag var vi ikapp och om i antal och ett tag även längst så en sak är säker att vi jobbar ihop en ny hundring till nästa äventyr :-)
För visst försöker vi väl hitta på ett nytt äventyr framöver ?


Sist men inte minst ett stort tack för ett trevligt äventyr och grattis Uffe till hundringen !
Nästa gång är det min tur att laga mat och jag lovar att jag ska ta med Muurikkan och bjuda på något som försätter er i paltkoma :-)

En dag i skärgården att minnas då isen tar fisket ifrån oss :-)
Mike The Pike

5 kommentarer:

  1. Börjar bli dyrt för Arboga herrarna!:-)
    Tack för en super dag till havs!!!

    SvaraRadera
  2. Alltid trevligt att vidga vyerna. Otroligt ödmjukt och stort att två sådana ess vill ha med ett par fiskeluffare från Arboga. Väl använda läropengar.
    Man blir påmind om vilket vatten man är i när maneter och sälar glider förbi... Häftigt!

    Verkligen en plats att lägga på minnet - både som gös- och gäddfiskevatten.

    SvaraRadera
  3. Vad gör Magistern på fredag?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lär trevliga ungdomar i vår omnejd husbyggnadstricks. Slipper du mjölk, grädde och långa mil och tänker dig ut på böljan?

      Radera
  4. Måste ju finnas andra kompetenta kollegor till dig som kan lära ynglingarna träkonst

    SvaraRadera