söndag 13 oktober 2013

Fin dag med fartfylld avslutning..


Det var dags för ett pass på hjälmaren med lite gäddfiske till en början och lite senare fram på dagen var tanken att vi skulle försöka hitta lite gös. Jag plockade upp magistern på morgonkulan då Mike hade lite familje och planeringsdag inför kommande helgs tävling i Västervik :-) Vi anlände vid sjön lagom när solen började titta upp och vi beger oss mot dagens första plats.
Vi tacklade våra jerkpinnar med beten och började fiska, det visade sig att gäddorna inte var på humör direkt på morgonen utan vi hörde endast lite aktivitet i vassen och såg en liten snipa följa efter och sedan simma ner på djupet igen. Vi bestämmer oss för att tackla på vertikalspöt och beger oss ut på djupen. Vi har varit med om jobbigare dagar än gårdagen då sjön låg som en spegel hela dagen. De visade sig att vi skulle få nöta på hårt under dagen för att få gösarna att hugga ! Vi lyckades lura upp ett antal till slut men dom små rackarna var riktigt försiktiga hela dagen. 
Klockan tickade på och vi bestämde oss att stanna till och ta några jerk-kast på hemvägen och detta var ett lyckat drag. Dagen slutade med ett riktigt gädd-race så dagen kunde inte ha slutat på ett bättre än såhär :-) 
Magisterns smackade på en fin 85a som sista fisk så vi bestämmer oss för hemfärd efter en mycket trevlig dag på sjön trots trögt fiske. När ska vi fiska ?

1 kommentar:

  1. En härlig dag på sjön, eller hur Fred? Vi pillade upp alla fyra stora predatorer: gös, abborre, lake och gädda. Solen sken o böljan låg platt. Det här gör jag gärna om.
    Nästa gång kanske vi ska göra rundan tvärtom - börja på djupet o gå in på grunt på eftermiddagen!?

    SvaraRadera