söndag 7 december 2014

Ännu en dag i plastens tecken...



Igår valde vi att fiska på en plats vi knappt varit på tidigare i höst, rätt eller fel vet man aldrig innan man provat.
Med färd till viken  i mörker var vi i alla fall på plats i god tid för att fiska morgonpigga gäddor om dom nu finns...
Tveksamt, vi nötte på duktigt i gryningen utan någon kontakt med någon morgonpigg gädda.
Efter några koppar kaffe och en hel del betesbyten lyckades i  alla fall Fredda locka detta exemplar till hugg och därmed väcktes förhoppningarna, kanske, kanske är det så att gäddorna vaknar till liv efter en tidig frukost.



 
Efter några timmars nötande utan några kontakter beslutade vi oss för att byta plats, dagarna är korta så det gäller att ta vara på tiden så det  blev en kort färd till en ny vik och därmed tändes nya förhoppningar.
Med fortsatt pannbensfiske lyckades vi locka några rompor till hugg under dagen och vi fick även se en del följare men ingen av de äldre och tyngre årgångarna.
När väl solen visade sig bakom en molnig himmel var det i stort sett dags att ge sig för dagen men givetvis fiskade vi in till solens nedgång och då i en liten vik som skulle visa sig vara ett litet kylhål.
Under sista timmens fiske fick vi uppleva årets första isläggning och årets första isbeklädda spöringar och linor och dessutom en båt som var som en skridskobana inuti.
Känns inte så kul att se isen växa i de lugna vattnet för visst vill vi fiska ett bra tag till ?
Summa summarum, så hade vi tur med vädret men mindre tur med fisket, några gäddor synade båtkanten men ingen av de äldre årgångarna.
Nu får vi hoppas på fortsatt mildväder så vi får fortsätta att jaga välmatade höstgäddor :-)
 
Mike The Pike
 

3 kommentarer:

  1. Lågvatten, lågtryck, temperaturdropp, nordanvind och fullmåne... Endast riktiga entusiaster spenderar en dag på sjön i dylika förhållanden! En handfull gäddor blev det ju och alltid lär man sig nå´t. Jag tar med mig det faktum att äldsteduon måste få loss spolen på nya rullen!
    Mycket röda siffror vi jag ha på termometern. Kanske, kanske kommer vi ut till nästa helg

    SvaraRadera
  2. Ut kommer vi alltid, frågan är bara hur långt söderut vi måste åka :-)

    SvaraRadera
  3. En snabb titt på yr.no visar RÖTT hela veckan:) I like

    SvaraRadera