söndag 8 november 2009

Jerk eller snarfiske ?

Eftersom man fick den hedersamma uppgiften att vara befälhavare under gårdagens fiske, så har man väl en skyldighet mot sina kamrater att servera ett fiske som är händelserikt och roligt.
Med regn direkt på morgonen och lite svagare vindar en väderprognoserna lovat, så kändes det som förra helgens fiske platser skulle kunna vara ett riktigt bra alternativ.
Med lanternorna tända i morgonens mörker blev det en snabb transport till första fiskeplatsen, med båten i fin position så var det bara för herrarna att börja jakten efter dagens gäddor på den plats som gav ett hyfsat fiske förra helgen :-)
Magistern och jag fick nu en positiv överraskning, med våra ny servade rullar kändes det som kastlängden helt plötsligt ökat med en tredjedel, mungiporna hade en tendens att dras mot örsnibbarna så denna dag skulle väl inte kunna bli annat en bra ?
Min oroskänsla för dagens fiske började smyga sej på så sakteliga när vi fiskat av ett par platser utan någon större aktivitet på de så efterlängtade gäddmaddamerna.
Med ett evigt betes och fiskeplats byte så var det bara att inse att denna dag inte skulle bli någon dag som skrivs in i historieböckerna :-(
En reflektion vi gjorde var att förra helgen var vattnet kristallklart på dessa fiskeplatser, för att denna dag istället vara grumligt, vad orsaken var till detta vet jag ej.
Kanske beror det på veckans nederbörd och vindar som piskat upp vattnet på dessa platser, ja man kan alltid hitta en massa orsaker till varför fisket inte är på topp. Men det är väl trots allt så att det ska inte bara vara att åka ut och hiva upp en massa fisk. Det är väl detta som ger oss erfarenheter som vi kan ta med oss vid ett annat tillfälle med liknande förutsättningar.
Alltså vi kanske väljer en annan metod eller plats vid ett liknande tillfälle framöver, eller så väljer vi ett annat tillfälle ?
Beträffande dagens fiske så läste jag något om att Matrosen fick flest gäddor, men vi räknar väl inte in gäddor som "snarfiskas" så med mitt sett att se på dagens fiske så slutade dagen oavgjort.
Men med dagens största gädda så är det dags för Matrosen att lägga upp strategin för nästa resa ut på Hjälmarens vidder. Ja tänk det finns mycket vatten som vi aldrig har utforskat så du har en vecka på dej att lista ut vart fisket ska bedrivas. Så Magistern och jag ser med tillförsikt fram emot nästa äventyr på jakten efter den riktigt stora "gäddmaddamen".

Ha det så bra
Mike the pike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar