söndag 13 september 2015

En Lördag utan massor av regn...



Efter en veckas arbete var Fredrik och jag riktigt sugna på ett gäddfiske, med lite bättre väderprognos än sist så kändes det som det skulle kunna bli en riktigt bra dag på sjön.
Som vanligt får man väl säga så var det avresa i arla morgon, ja vår vän Fredrik har gått från morgon trött till morgon pigg !
Jag tycker jag brukar vara uppe i god tid innan avresa, men när man hämtas av Fredrik är det snart inte lönt att lägga sig.
Han är så fiskesugen att nattsömnen får vänta till arbetsveckan börjar, i mycket god tid innan avfärd ser man denna unga herre sitta utanför och vänta knappandes på mobilen :-)


Nå väl, vi  tycker det är roligt att ha denna unga herre i båten styrandes och ställandes med oss åldermän :-)
Som sagt tidig avfärd och  på plats innan dagen börjat gry så startade vi med lite morgonkaffe vid rampen och dagens planer finjusterades.
I lätt mörker sjösatte vi båten och justerade fiske utrustningen, ja det  ska vara rätt beten, nya tafsar och diverse smått och gott som ska ha sin plats innan fisket påbörjas.
Planen för dagen var att offra några morgontimmar på sökande efter lite  eventuellt nya platser att fiska på. Med nästan obefintlig vind styrde vi mot okända platser som vi redan innan förstod var fyllda med lömska stengrynnor, detta sökande är lika spännande var gång då det dyker upp överraskningar lite här och där.
Smygandes mellan stenar hittades i alla fall några intressanta platser och morgonens fiske startade med ett par mindre gäddor som  slukade ett tail bete med hull och  hår.


Efter några timmars sökande och provfiske av nya platser var det dags för en god kopp kaffe med tillhörande smörgås, vi kunde under denna stund konstatera att denna sjö har otroligt med platser att fiska på om man är beredd att lägga en del tid på sökandet efter dessa.
Efter en väl smakande kaffetår styrde vi mot tidigare fiskade platser, det  skulle visa sig inte vara helt fel.
Vi bjöds upp till "dans" omgående, gäddorna visade sig från sin hugg villiga sida och slukade det mesta vi erbjöd dem.


Efter 12-timmars intensivt kastande och åter igen kastande kunde vi bara konstatera att det lönar sig att vara rejält taggad och på tå när det ska fiskas gädda.
Fika pauserna var få och korta, men intensiteten på kastandet var hög och kanske är det så att erbjuder man sjöns härskare tillräckligt med färgglada plast, gummi, trä beten simmandes på alla möjliga och omöjliga sätt så kan de inte motstå ett smakprov.
Så verkade det denna dag då vi hade många bommade fiskar och många fångade fiskar spritt över i stort sett hela dagen :-)
Fredrik lockade dagens längsta och mest stridslystna gädda som mätte 100 cm prick, själv fick jag nöja mig med en 94 cm:are. Där efter lyckades vi även mäta in 2 st på 90 cm, så med dessa gäddor och många till men  av lite mindre kaliber avslutade vi dagen med ett leende. Vi kunde under resan hem bara konstatera att det är satan så roligt att jaga efter dessa stridslystna krabater.
Nu väntar vi hem en semesterfirande Magister som kan bli med oss nästa gång och höja kastandet med sisodär en 33% så hur ska det sluta då ??

Med olja i motorn, bensin i tanken, ström till elmotorn, fyllda betes hinkar, ny servade fiskeutrustningar står vi  snart där igen :-)

Mike The Pike 

4 kommentarer:

  1. Ni verkar ju klara er bra medans en annan sitter under parasollet i Söderhavet... Men till helgen som kommer skriver jag upp mig på ett två-dagarspass!!

    SvaraRadera
  2. Och förresten... Såg jag fjärrisen runt Flledliks hals!? WTF?

    SvaraRadera
  3. Jajamen fjärrisen har funnit en vän som aldrig kommer låna ut den igen :-)
    Eller så blev han tvingad :-)

    SvaraRadera
  4. Anledningen till att jag blev förare av propärrn var att Mike ville in på områden där det krävdes både ett par leech och ung man med snabba fingrar ;-)

    SvaraRadera