lördag 9 april 2011

Äntligen fick vi ett pass....


Med en knackig Magister i båten så blev det kaptensroll i dag.


Detta var vad vi möttes av denna morgon, inte helt fel första passet för året :-)


Magistern överraskade i vanlig ordning, förstärkning till gäddfisket har delvis skett i smyg under denna långa vinter så det liknade mest en liten julafton då nya beten skulle testas.
Toarullen användes även den flitigt då Magistern har dragits med en elak förkylning, som dessutom övergått i bihåleinflamation så mellan snytningar knaprades det på penicillin och alvedon :-(
Säga vad man vill men det är inte mycket som stoppar denna Magister från ett fiske :-)


Om det var detta som avgjorde dagens drabbning vet jag ej, men att dels lämna mitt äss till bete för dagen hemma, och dessutom gömma beten på detta vis gör att det inte är så lätt att lyckas i detta fiske......


Ett bevis på Magistern envishet fick jag i alla fall på bild denna dag trots hans förkylning och elände.
Även om dagen inte bjöd på något bra fiske så fick vi i alla fall lufta båt och plastbitar i en och annan lä vik.
För min del blev det att njuta av en god kopp kaffe med tillhörande smörgås, inte helt fel det heller då favoritbetet som skulle rädda hedern denna dag givetvis så förargligt glömdes hemma av Magistern !!!!
Eller borde det räckt med resten av alla plastbitar som fyller vår båt ?
Hur som helst så får man tacka för en skön dag i trevligt sällskap denna dag :-)

Detta får bli en läxa till nästa gång :-)
Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Det övriga fungerade! Premiären avklarad. Elmotorn garantilagad och fungerar, trailerdäcken pumpade, båten höll vatten, ambassadeurerna spinner som katter och Bettan startade - vi är på gång! 2011, here we come!
    Vi hade föraningar om att gäddornas beteshunger kanske inte var den största och så blev det. Nu kan det bara bli bättre! Speciellt när jag plockar med en rödsvartprickig nyvobbler, för det var ju den som saknades idag.

    När ska vi fiska?

    SvaraRadera