torsdag 21 april 2011

Ett efterlängtat besök....


Det är inte alla dagar man bara njuter av fiske, en dag som denna med ett fantastiskt väder är inte helt fel.
Med tidig uppstigning får man njuta av fantastiska skådespel när solen så saktliga stiger upp ur horisonten.


Det sägs att det inte ska vara total bleke och sol när gäddfiske ska bedrivas, men när ledighet och fint väder går hand i hand är det bara att gilla läget, och njuta av ännu en efterlängtad dag på sjön :-)


Det skulle visa sig att fisket inte skulle vara riktigt på topp, men trots det fina vädret och bleke så lyckades vi i alla fall låta sex gäddor syna dagens soliga väder.


Ett  strandhugg lyckades vi också åstadkomma, någon värmande brasa behövdes väl inte idag men att ta en paus från fisket och tillaga lite mat kunde vi kosta på oss då det ej var tätt mellan huggen denna dag.


De tomma magarna mättades med ny gräddade kolbullar fyllda med fläsk, bacon och en sked lingonsylt.
Återstår att se när vi kommer ut nästa gång, förhoppningsvis bjuds vi då på ett lite hetare gäddfiske.

Vad ska vi fiska nästa gång ?
Mike The Pike

2 kommentarer:

  1. Trots fisketidsslöseri får jag hålla med om att strandhugget gav mersmak! Samtidigt som jerkrygg och axlar fick en välbehövd vila, smakade kolbullarna suveränt! Tack - det får du gärna göra om... Eller kommer gastronomin att expandera i samma takt som fisket? I sommar ser jag framför mig nylagad gösfilé som inmundigas innan eftermiddagspasset.

    I morgon ser vi återigen soluppgången från båtkanten. Undra om det finns piller som kan radera det onödiga sovandet som stjäl en tredjedel av våra dyra levnadstimmar?

    SvaraRadera
  2. Ja, tänk så mycket fisketid som går förlorad...
    Enda botemedlet för att slippa sova bort en tredjedel av livet, är väl att tälja till ett par tändstickor som kan hålla upp ögonlocken.
    Eller så kanske man kan få en lektion av herr Magister som absolut inte sover bort en tredjedel av livet :-)

    PS. Jag tror du hämtar mej tidigare :-)

    SvaraRadera