onsdag 20 april 2011

Loch Ness/Hjälmaren?


Med gårdagens ivriga gäddlek i minnet styrdes kosan längre ut på sjön idag. Kan man kanske lura en gös? Efter x antal timmar uppe på och bredvid grynnor så ser jag mig besegrad. De var inte där... Ja, de var inte intresserade av färgrika jiggar fiskade av undertecknad i alla fall.



Fiskekompisen för dagen, Krille, fick på eftermiddagen syna en märklig varelse i kikaren.



På frivattnet mellan Bångsbergen och Bredgrund simmade en udda fisk som först fick fantasin att skena! Har Hjälmaren någon form av undervattenskontakt med Loch Ness i Skottland? Hinner vi undan dylikt monster med vår båt?


Så småningom tog nyfikenheten över och vi vågade oss närmare. Och nej, någon urtidsvarelse från underjorden var det inte, trots att siluetten får en att tänka på en simmande dinosaurie. Dock ett halvt träd som sakta drev österut. Det var till och med ulliga videungstofsar på grenverket, (sen om det var vide vet jag inte, men ni fattar...).
Tänk vad man får vara med om på sjön! Spännande blev det, även om huggen uteblev.

Varken grunt eller djupt, vad gör vi i morgon - förutom fikar och pratar strunt?

1 kommentar:

  1. Riktigt kul grej med rotvältan,ser ju riktigt levande ut på håll,precis som ett sjöodjur och format precis som bilder man sett på tidigare bilder på sjömonster,tycker händelsen är ganska unik,hur ofta möts man mitt på sjön av en så stor rotvälta,och sen att den har den rätta formen,hoppas ni har fler bilder på längre håll, och att fler om inte media får se detta,en kul och ovanlig grej//Björn

    SvaraRadera