lördag 20 april 2013

Fiske eller Parken Zoo...


Äntligen var det dags för Magistern och mej att ge oss iväg på ett tidigt morgonfiske, händelserik morgon blev det.
Med glad miner gav vi oss iväg i ottan, när vi nästan var framme dök det upp 5 st väl växta vildsvin framför oss som en glad överraskning.


Väl på plats och ute på böljan som första båt fick vi uppleva något som mest liknade en zoologisk trädgård som vaknade till liv samtidigt med solens uppgång.
Jag vet inte hur många olika sorters fåglar vi fick se denna morgon men många var det och alla verkade lika glada åt att få vakna till ett strålande väder.
Det var en fantastiskt massa fågelsång vi fick höra denna tidiga morgon.
Årets första bäver visade sej också en stund denna morgon, så visst var det mer än fiske denna dag.


Sen vår är det för oss fisketokar, isen har hållit alla vatten med ett järngrepp men nu tror jag isen får ge vika.
Båten kommer att rullas i bara det finns så mycket öppet vatten att det räcker till att lägga ett kast efter vårgädda efter denna helg,för nu vill vi fiska :-)



Envisa i vanlig ordning så nött vi på under morgon timmarna utan några på hälsningar, vi hade väl å andra sidan inte räknat med något höjdarfiske då vatten kvalitén inte var den bästa.
Men hur som helst så lockade Magistern årets första gädda till hugg för att sedan låta mej glädjas åt dagens andra. Men för att sätta mej på plats så lockade Magistern ytterligare 2 st till hugg och då också dagens största som tyngde ner vågen till 4,1 kg :-)


Att bryta ny mark är något vi gillar men idag fick vi ge oss trots envishet och en jäkla vilja denna is klarade vi ej av att flytta.
Kanske skulle vi haft med isborr och ett par balanspirkar:-?

Inget annat än is kan stoppa oss nu !
Mike The Pike

2 kommentarer:

  1. Det var bra märkligt med blött vatten åt ena hållet och det fasta ditot åt andra. Vatten som vatten kan ju tyckas, men i båtfararväg blir det väldigt konkret.

    Jag vill ha mitt vatten blött och plaskigt!

    SvaraRadera
  2. Förresten. De var spännande innan båten hamnade i vattnet! För första gången fick jag se raggiga vildsvin som lufsade fram. Fick nästan lite mammutkänsla.
    Mindre kul var känslan när däcken tappade kontakten med asfalten på väg till fisket! Smältande vinter adderat med nattliga köldgrader = isbana. Det är i och för sig ett bekymmer som bara gäller oss tuppväckare...

    SvaraRadera