söndag 28 augusti 2011

Nya förutsättningar.....


Det är fantastiskt att ha en fiskekompis som hela tiden flyttar fram stafettpinnen, vårfisket övergår till sommarfiske som nu övergår till höstfiske efter de guldflimrande skönheterna.
Vår och sommarfisket har väl gått efter skolboken, men när nu hösten närmar sig så har vi blivit tilltufsade några gånger.
 Funderingarna kring höstens gösfiske gällande beten, platser och betende på gösen när kylan börjar göra sig påmind är många. 
Ja, frågorna är många som ska lösas denna höst, så det återstår väl och se hur många svar vi får.
Visst, gårdagens fiske gav kanske en liten liten ledtråd åt vilket håll det ska bära under hösten så det är väl bara att se framtiden an med  tillförsikt.
Förhoppningsvis har vi många fiske tillfällen kvar innan Kung Bore lägger sin hand över oss och lägger locket på för detta års gösfiske.



Ibland är det inte mycket som behövs för att glädjen i båten skall stiga. 
Med några besök i båten från Hjälmarens barnkammare under gårdagens fiske i ganska häftig vind på nya platser med nya beten och nya rullar så var det glada gubbar som nötte på frenetiskt i jakten på de guldglimrande skönheterna.
Visst envisheten betalade sig denna dag, det blev på hälsningar av en del gös som gott och väl vuxit ur barnkammaren.
Förhoppningsvis får vi tillbaka elmotorn snart och har lite bättre flyt med vinden så kanske kanske kan vi få svar på några frågor till gällande höstens fiske.
Det känns som vi har en spännande tid framför oss när det gäller höstens gösfiske, nu ska geni knölarna gnuggas ordentligt och sen återstår det bara att se om det räcker.
Det känns som gösfisket är ett stort pussel alla bitar skall läggas på rätt plats och passa, som det är nu kanske vi kommit halvvägs så tänk vad många möten till vi måste ha med denna underbara sjö innan sista pusselbiten är lagd !

Jag vill snart pussla igen !
Mike The Pike 


1 kommentar:

  1. Det pusslet ställer jag upp att försöka bygga på när som helst! Säg till... jag är med!

    SvaraRadera