tisdag 6 april 2010

Ryck i spöna

Så kom den då, årets första. Längst in bland pinnvassen, strax efter nedslag. Oj vad rart! Efter fotosession, vägning trots sin ringa storlek, (det var ju första!), simmade gäddan tillbaka. Strax efteråt fick Bullen också inviga årets gäddfiske. Sakta, sakta skulle det gå och med skrikiga färger i det grumliga kallvattnet. Jämfört med lördagen hade tempen faktiskt stigit med några tiondelar...

Påskaftonens värmande sol hade gått och gömt sig. Disigt, 0.5 minusgrader. Senare föll snön och färgade naturen vit.

Lite lurigt är det för oss som är gröngölingar i dessa vatten. Både fiske- och navigationsmässigt. Visst är det fantastiskt bra med GPS, men millimeterprecision är det inte. Speciellt två ställen är knixiga: direkt väster om gångbron och utgången från skogskanalen österut. Måste erkänna att nylacken fick sig en törn på påskaftonen. Men, men det blir fler - det är ett som är säkert! Vårens grundvattenfiske efter gädda går med guds försyn och tur ibland, för man är inne på decimeterdjupt till och från.



Dagen avslutades i god tid och vid rampen var det många trailerekipage. Vi stod faktiskt och väntade en stund för att komma upp. Under båtupptag visade en för dagen pigg matros prov på styrka och snabbhet vid vinschvevningen. Adamsson blev alldeles suddig på bild t.o.m., så fort gick det!!



När ska vi fiska?

1 kommentar:

  1. Vem är Polacken på bilden ?? Har ni en guide :)
    hahahaa
    // Björndahl

    SvaraRadera