lördag 3 april 2010

Då var det slutligen dags! Nylackad utvändigt och nytvättad inuti väntade "Nanna" i värmen inomhus. Tidigt i morse fick man äntligen kliva ur sängen. Adamsson var ödmjuk nog att överlåta både bil- och båtstyrningen till mig. Det muttrades något om bröstpip och påskmiddag med avec!? Humöret var dock på topp i alla fyra stövlarna.

Vattnet var kallt och vi trodde, helt riktigt skulle det visa sig, att det skulle bli svårt med de gröna idag. Det mesta provades i jerkväg. Jag testade till och med en hemslöjdad gäddmonsterspinnare, men inget fungerade. Micke påstod i alla fall att han skymtade en gäddstjärt som försvann i en virvel... Om det stämmer eller var någon form av delirium, vet vi inte.
Isen låg kvar i vassruggarna, och vi såg Twilight-Zone-tecken!! Aliens? Nej då - troligtvis spår efter ett djur eller en mänsklig isflanör. Is och snö packas under fötter och blir det som smälter sist. Häftiga formationer var det.

Allt efter som temperaturen steg, kasten blev många och orken tröt passade en påskmiddagstrött matros på att snarka middag. Det är seriöst på våra fiskefängen! Den enda möjliga gädda som nappade denna fantastiskt sköna vårdag, drillades på drömmarnas horisont. Var den stor? Rekord? Över tio? Vad högg den på? Detta är frågor som endast flytoverallssolnjutande Michael kan svara på... Detta kan jag tyvärr inte i skrivande stund svara på i detta blogginlägg, men jag återkommer.
Som sagt, båten glänser. Inget gäddslem på durken idag. MEN oj vad skönt det var! Får bara vår kära sol fortsätta sitt vårleende stiger vattentemperaturen. Bore ger sig och vassruggarna befrias från is - då jäklar!


En mycket nöjd påsklovsmagister, (trots dubbla FF)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar