söndag 12 maj 2013

Äntligen lite vertikalfiske....


Dagen skulle egentligen vikts för gäddfiske inför kommande helgs gädd tävling, men ån lockade för mycket så det blev att packa ner jigg utrustningar och rulla ner till ån.
Med många goda minne från tidigare år så kändes det helt rätt denna morgon, en spegelblank å, lite mulen himmel och hyfsat varmt i luften har bjudit på bra fiske förr.


Vad ska man säga ?¨
"Kapten Krok" och Staffan  först på ån !!!!
Må det vara både första och sista gången för nu kommer gubbarna knipa som musslor hädan efter :-)
Skämt åsido så visst är det kul med lite sällskap, och ett hinder mindre inför stundande gäddfiske för vart ska ni ta vägen ?
Vart lurar gäddorna ? :-)



Magistern skulle givetvis försöka sej på att prova hur djup aktion det är på nya vertikalspöt så han var i vanlig ordning taggad, hur skulle det gå ?


Jodå, en morgonpigg liten gös fick snart nog känna på aktionen och därmed syna den vackert stigande morgonsolen för att lika fort få tillbaks friheten.
En tillräcklig bekräftelse för att gubbarna skulle börja fundera på lite större fisk.


Inte långt där efter skulle mitt gamla vertikalspö sättas lite på prov när denna granna gös fullkomligt dräpte jiggen, 3,66 kg stannade vågen på och ett fotografi fick bli minnet av denna granna gös innan den fick simma åter för kommande lek bestyr.


Att vertikalfiska med gubbarna är inte bara för en "mjölk chaffis" , antingen är det sena kvällar eller tidiga mornar som tröttar ut dessa ungdomar, med elmotorn på ankring och spöt undan stoppat så utgjorde inte Uffe något hinder för Magistern att prova aktionen ytterligare på nya spöt :-)


Visst skulle Magistern också prova nya vågen denna dag, 4,36 kg och efter sedvanlig fotografering fick även denna granna pjäs simma tillbaks för att fortsätta med sitt lekbestyr :-)
Några fler mindre gösar hälsade också på men ej i storlek för att offras till matbordet så även de simmar kvar för tillväxt till en annan gång.

Kanske kommer vi prova detta fiske en gång till:-)
Mike The Pike

4 kommentarer:

  1. Hej! Måste först och främst berömma er för er snygga blogg. Jag som inte är från dessa trakter från början brukar tjuvkika för att så att säga få ett facit om man är rätt ute.. ;) Och ni lyckas riktigt bra tycker jag.

    Har inte jättebra koll på var man ska vara när det gäller gös men har kört en del vertikalfiske i Väringen dock jag bor hyfsat nära. Dock har jag några gånger lagt märke till att ni fiskat i Arbogaån så jag är lite sugen på att prova där. Har förstått att rätt tid är nu? Kan ni möjligen tipsa en okunnig om man ska vara åt Kungsörshållet eller Arbogahållet till? Är det lämpligare att lägga i båt närmare Kungsör? Som jag förstår det finns det fiskekort från Arboga till bron/rondellen vid ÖB. Resten känner jag inte till, finns det andra fiskekort?

    Nåja, återigen, grattis till fångsterna och er snygga blogg! mvh Pär

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Pär!
      Kul att du tycker om bloggen ;-)
      När vi fiskar i ån håller vi till mellan Hjälmare kanal och hamnbassängen i Arboga, men det går absolut lika bra att fiska ifrån Kungsör och uppåt i ån.
      Jag hörde mej för om fiskekort i Kungsör och där fiskar dom utan kort.
      I Arboga gäller fiskekort, precis som du skriver och detta kan du köpa på Zoo Butiken, och bara det är en upplevelse att träffa Rosita :-)
      Tips gällande fisket så är det lugnt och envetet nötande längsmed ån, eftersom det är lekfisk som är uppe nu så gäller det att komma nära med jiggen för att få dem att hugga av ren instinkt då de vaktar lekplatser.
      När jag väljer jigg vill jag gärna ha någon som har mycket rörelse för att irritera lite extra, färgvalet tror jag inte har så stor betydelse vi blandar ganska friskt med färger,
      Var är då fisken ? Ja det vet man aldrig men partier där man hittar hårdare botten och lite ojämnheter brukar vara hett.
      Hoppas du får till ett fiske i Arboga eller Kungsör för tiden är rätt nu och en stund till innan gösen går tillbaka ut i Mälaren.

      Mike The Pike

      Radera
  2. Tja vi har ändrat lite angående starten på lördag!! Tävlingkommiten har tänkt, starten kommer gå direkt från gustavssons mekaniska alltså direkt efter kaptensmötet. Det räcker med endast 1 deltagare från laget till kaptensmötet om de andra i laget vill åka att traila eller fixa i ordning. På detta sätt tror vi att det kan mindre kö vid ramperna. Sen kan man ju starta direkt.

    SvaraRadera
  3. Bra Viktor att du inser att alla inte har ansiktsboken än. Vissa old guys skulle behöva röksignaler...

    SvaraRadera