lördag 8 juni 2013

Både och - och varken eller


Den här tiden på året har varit lite trögfiskad för oss. Gäddleken på sjön är över, åns gösfotojakt har tunnat ut och hjälmarzandern har inte hunnit ut där vi brukar hitta den. Det blir ofta varken hackat eller malet. 
   Det var det stora samtalsämnet när ekipaget styrdes mot Hällarna i morse. I packningen fanns prylar för gäddjerk samt abborr- och gösjiggning. Det har ofta slutat med att man inte hunnit med nå't... Det blir liksom inget riktigt fokus.

Dagens fänge var ett undantag från den regeln. Vi började med gäddjerk, och lyckades helt ok. Friliggande grynnor var medicinen och vi lurade upp ett tiotal. Av dessa skulle åtminstone hälften platsat på tävling. Gäddfiske så här års är inget vi lagt tid på tidigare, men med gäddtävlingar som infaller lite hipp som happ tidsmässigt måste vi utveckla oss. Man kan lära gamla hundar att sitta!
   Sista gäddankringen mynnade fram till dagens abborrhål, som hade scoutats fram av Peggy i torsdags. Och visst, till och med en gädd- och gösräv som Mike gillade de ivriga stötarna i spöet!

Så småningom styrde vi ut mot lite djupare vatten och det sista teknik- och materialskiftet. En plats som skänkt oss stor glädje och en hel del jigghugg. Ofta och länge simmade våra gummin helt solo, men så en stöt i Bullens spö... Djupt spöböj! Månne är det första tecknet på sommarfisket? Spänningen var stor, när botteninnevånaren närmade sig dagens ljus. 
   MEN, när "gösen" började med cirkelövning som passar under en hästshow i ett cirkustält förstod vi hur den här firren såg ut. Lak-kungen hade slagit till igen!!




En grann "gös" med både ovanlig, brunfläckig färg och märklig fenuppsättning. Spana in en stolt gösjägare!


Dagens andra gör inte fiskarkillen mindre glad!

Nog lyckades vi allt! Hjälmarens kvartett bockades av. Gädda, abborre, gös och så lake förstås...


Vi är på G



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar