söndag 24 november 2013

Farhågor besannades....


Med utlovad nordvästan vind tog vi beslutet att fiska i en vik som låg i lä, ganska skönt en dag som denna då kvicksilvret visade -3 grader på morgonen.


Att kylan gör sitt medan vi sover en skön nattsömn fick vi besannat denna morgon, väl på plats möttes vi av ett istäcke somsträckte sej så långt vi kunde se.


Väl ute i viken var det bara att bryta natt gammal is innan fisket kunde påbörjas, lite besvärligt blev morgonfisket då minus graderna gjorde sej påminda, is i öglorna och käle i rullarna men med  lite envishet så fiskade vi i alla fall.
När solen steg över träd topparna bjöds vi på lite värmande sol och fisket blev genast lite lättare, fram på förmiddagen gjorde Fredda ett gästspel i båten med en hink gummi som skulle visa sej vara den rätta medicinen för dagen.


En nyvaken Fredda gav en annorlunda lektion i hand landning av gädda, att stoppa tummen i gapet på en ilsken gädda är kanske inte att föredra men snälla som vi är så fotade vi först och hjälpte till med losstagningen sen.
Dagens fiske var som väntat trögt men det blev i alla fall en dag till på sjön, 2 gäddor synade båten lockade av gummi !! och 2 st tappades på plastbeten.
Som sagt snart ska det väl vara en hink med gummi i båten !


Dagen avslutades innan solen hann försvinna i horisonten, kanske var detta det sista gäddpasset för i år om inte vädergudarna vill något annat.
Gott kaffe goa skratt och ett taskigt fiske förgyllde denna Söndag :-)
En resa till "Hallsta" kanske hade varit mer givande :-)

Mike The Pike

2 kommentarer:

  1. Ja, nog visste vi att det inte skulle bli årets huggsexa.
    Det krävs nya kreationer i mulleverkstaden. Törs vi ge oss in Rubber World? Det verkar ju ibland så att de gröna går i gång på latex och silikon… Lite kinky...

    SvaraRadera
  2. Visst är det så att madammer behöver gummi." Mastrubation 2014" kan vara namnet på det första gummit som lämnar mulleverkstaden.

    "Hallsta la vista"

    SvaraRadera