söndag 21 september 2014

Gäddfiske för hela slanten...


Lördagens fiske förlades i skärgårdsmiljö i  sällskap med Staffan och Jansson, kul med lite sällskap på resan.
Avresa i arla morgon i tät morgondimma gjorde att resan tog lite längre tid i  anspråk innan båtarna var i vattnet.
Men väl på plats så hade dimman lättat och vinden var i det närmaste obefintlig, kanske inte helt optimalt för ett bra gäddfiske.


Att gäddfisket bitit sig fast råder det ingen tvekan om, det ska vara jerkbaits, tailbeten, bull dawg, jiggar, spinnerbaits och massor av nya fiskesätt att lära för att till sist men  inte minst utöka med mer spön och rullar för att lyckas locka gröningarna till hugg.
Vart skall detta sluta ?


Är det material eller tur som avgör fisket en  dag som detta ?
Magistern lockade några morgonpigga gäddor till hugg under tiden Fredda och jag fiskade tomme och gräs.
Med en envishet som  sitter inbiten  i båten fortsatte vi fiska med en del bommade och
följare under förmiddagens fiske.
Vid lunch strålade vi samman med Staffan och Jansson för att avnjuta en välbehövlig lunch för att få upp energin till eftermiddagens fiske.


Riktigt roligt att Fredda har fastnat i  fisket med oss gubbar igen, tycker att han ger oss en ungdomlig injektion som sitter fint när fisket är lite trögt :-)´
Med några tusenlappar investerade i fiske atteraljer så har även hans flickvän insett att vi  är "lite" halvgalna.
Men  visst gäller det att erbjuda rätt godis åt gröningarna vid varje tillfälle, i varje vik, i varje tångruska, vid varje gräs strå :-)


Nåväl, en dag går fort på sjön och snart nog börjar solen sin färd ner mot horisonten och man börjar summera dagens fiske och  sätter nya planer i sjön.
Summeringen av denna dag blir att arton gäddor landades och sattes tillbaka, ingen dröm gädda denna gång men  väl en hel del följare och en hel del bommade som inte ska gå säkra för snart är vi väl tillbaka och erbjuder gröningarna ännu mer godis ?
Det var tre ganska nöjda herrar som styrde tillbaka hem i mörker och lätt dimma efter en härligt lång och skön dag på sjön :-)

Ännu en  trevlig dag att lägga på minnet :-)
Mike The Pike

2 kommentarer:

  1. Visst är det väl fint att vi fått en liten smakbit av den kommande höstens gäddfiske!? Det är liksom lite mer smack i backen. Nu fick vi ingen best, långt därifrån, men chansen minskar inte ju mer tid vi lägger.
    Nästa gång, så. Ska vi kanske köpa lite mer gummi?

    SvaraRadera
  2. Ja banne mej så tror jag vi måste ha lite mer tuggvänligt lördagsgodis åt gröningarna.
    För visst vill dom ha färskt lördagsgodis :-)

    SvaraRadera