fredag 2 januari 2015

Allt kan bara bi bättre.....


Att få bege sig iväg till skärgårdsmiljö och fiska första dagen på nya året sitter inte helt fel, trots nyårsfirande långt in på natten så lockade fisket så mycket att nattsömnen i stort sett kunde undvaras.
Väl på plats möttes vi av lite vind men för övrigt såg det ut som vi skulle kunna bjudas på lite roligt nyårsfiske.

Med 80 HP i aktern så gick det som en fröjd över det vindpinade vattnet med siktet inställt på gäddtäta vikar och ett glatt humör i båten så var vi snart nog på plats i första viken.


Denna årstid bjuder på något som vi inte alltid tycker är så roligt- is och åter is !
De finaste platserna som vi ville fiska av denna dag var tyvärr täckta av ett tunt täcke av is.

 
Trots is beklädda vikar letade vi på platser som var fiskbara och dessa platser erbjöds allt möjligt nyårsgodis í form av gummi, jerk, tail och allt vad man kan tänka sig utan att vi fick se skymten av en gädda på hela dagen.
Nåväl om 2015 års fiske börjar så här så kan väl allt bara bli bättre så vi återkommer snart och hoppas på bättre lycka och mindre nyårs trötta gäddor :-)
Hur som helst så smakade i alla fall dricka och korv ifrån Statoil bra och en dags fiske med goa fiskekamrater gav i alla fall mig en god nattsömn :-)
Tusen tack för en trevlig dag på sjön Kapten Fredde, Christian och Matrosen, nu spänner vi om bågen och satsar på nya äventyr :-)

FF x 4 är också stort :-)
Mike The Pike

2 kommentarer:

  1. Om ni är så snälla att ni dundrar in 2015 med fyra FF, kan det bara bli bättre! Stormen Svea kanske öppnar upp några istäckta vikar till... Gott nytt från Ölandsgänget. Här fyller vi fickorna med spik och inväntar blåsten;)

    SvaraRadera
  2. Vi håller tummarna för att Svea öppnar lite fiskevatten åt oss så kanske det hinns med ett besök till innan vardagen kommer i fatt oss :-)
    Hoppas ni har det bra trots att fickorna är fyllda med spik och den eländiga stormen kommer på besök.

    SvaraRadera