söndag 25 juli 2010

Ytterligare en dag utan fiske !


Det känns lite surt när väderprognoserna visar 8-10 m/s, men det är  väl bara att gilla läget det hör väl sommaren till att det blir några dagar med regn och blåst.


Så vad gör man en dag som idag ?
Jo man får ta sej lite tid och förbereda morgondagens fiske, båten har fått väldigt dåligt med underhåll den sista tiden så några timmar idag anslogs för lite underhåll.
El motorn har börjat strula på slutet så det fick bli dagens första bekymmer att lösa.
Till en början parade jag ihop en fjärrkontroll med motorn och provade om funktionen verkade okej, eftersom dessa ej fungerat på ett tag så blev jag lite överraskad när detta fungerade klockrent.
Men när fotpedalen anslöts så fungerade ej reglaget för hastigheten, utan motorn gick endast på halvfart samt ökade när man svängde till vänster.
Så det blev att lyfta på locket och kontrollera alla kabelanslutningar såg bra ut, och det gjorde dom men när man vickade lite på kontakten till fotpedalen så började allt fungera efter ordning.
Så vad gör man nu när det ligger två veckor med riktigt intensiv fiske framför dörren ? Jo det fick bli en nödlösning, lite ordentlig klamring av kabeln till fotpedalen och allt verkar fungera, så nu återstår det att se om det fungerar i ett par veckor, för sen blir det att reklamera elländet.
Synd att inte en sån här motor ska klara att åtminstone fungera under garanti tiden, för det lär väl inte vara den första som är såld och ej heller den första som krånglar.
Men när den väl fungerar så har vi varit helnöjda med den, så nu återstår det bara och se vad det finns för service på dessa Kina tillverkade prylar .
Efter detta så blev det en välbehövlig rengöring av båten in och utvändigt samt iordningställande av lite ny ankarlina.
Så efter detta lilla projekt kunde man känna sej nöjd för dagen och ansluta till familjen för att njuta av lite god Söndagsmiddag.
Nu återstår det bara att hålla tummarna för att vädret blir hyfsat i morgon, och att det inte blir fullt så mycket vind som sist.  Det blir ganska jobbigt och sitta en hel dag på sjön och parera alla vågor som hinner passera under en dag, och ankring blir även det ett helt företag då man behöver ha lång lina för att fastna, och uppe på det ska man försöka beräkna var båten hamnar när ankaret väl fäster.
Så det vill till att ha en hel del tur om man ska hamna rätt för att få lite  flyt i fisket.
Eftersom det blev en ny rulle till vertikalfisket så är väl tanken att det ska bli ett riktigt vertikalpass i morgon så man får känna lite prylarna, och försöka sätta tekniken och se om valet blev rätt.
Tänk att man kan ha semester och ändå längta efter att väckarklockan ska ringa !!!

Kan man gå upp för tidigt för att fiska ?
Mike The Pike


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar