söndag 1 maj 2011

Det sparkades på annat än tuppen idag......


Tidig uppstigning och kaffe kokning i vanlig ordning, hur skulle denna dag avlöpa var frågan man ställde sig.
Tidigare år har inte varit speciellt lättfiskade vid denna tid för våran del så förhoppningarna var väl inte allt för stora.
Det var inte bara tuppen som väcktes av oss tidigt denna morgon, utan Magistern tacklade spöt för dagen med en favoritjigg sen tidigare och trettio sekunder senare var första gösen väckt !
Ej så stor men trots allt en gös....


Med termometern på nollan så var det en frisk morgon vi gick till mötes, men med blodad tand fortsattes morgonens fiske lugnt och metodiskt.
Med lite värmande kaffe och skitsnack så tickade klockan på och tuppen, solen och fisket vaknade så saktliga.

  
En stund in på morgonen så vaknade en vacker och romstind göshona till och föll för min jigg och dagen var räddad, denna vackra hon drog ner vågen till 4,74 kg och bjöd på en trevlig morgon fight :-)
Efter en snabb fotografering så återsatte vi denna vackra hona och hoppas att hon får uppleva ytterligare några lekar innan hon fångas igen.


Även Magistern skulle få påhälsning av en lite grannare gös en bit in på morgonen, detta exemplar fick Magistern att dra lite på smilgroparna :-)
Denna granna pjäs tyngde ner vågen 2,00 kg och dagen började lida mot sitt slut för Magistern. Eftersom Magistern hade lite annat på agendan så blev det en lite tidigare landstigning för honom, medans jag fortsatte några timmar till.
Den tid jag tillbringade själv bjöd endast på ett antal missade fiskar då huggen för dagen var ganska så försiktiga.


Ett allt vanligare inslag i morgonfisket är dessa krabater, det känns som dom blir allt mindre skygga för oss fiskare som smyger längs med ån tidiga mornar.
Denna lilla krabat dök endast någon meter ifrån oss, så det fick bli att agera fotomodell denna morgon.
Summa summarum så får väl 5 st gösar och ett antal påhälsningar var godkänt denna kylslagna morgon på Arbogaån :-)

Känns som vi måste göra om detta snart !
Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Härligt att säsongens första sträcka är inledd! Många förhoppningsvis actionfyllda stunder har vi framför oss. Maj, juni, juli, osv, osv. Jag tror bestämt att vi får göra som björnen. Gå i ide på vintern. För vem har tid att sova nu?

    När ska vi fiska?

    SvaraRadera