måndag 2 november 2009

Vad ska man fiska med.....

Jaha då var jerkrullarna iväg skickade på service, med Magisterns fina snyftbrev som blev medlevererat i paketet så har vi säkert rullarna i retur med vändande post :-)
För vi måste väl i alla fall tro att om man handlar svenskt så ska det vara kvalité, och när det väl är fel på dessa produkter så har de säkert en hundra procentig service eller ?
Vi får väl återkomma om hur ärendet har skötts.
Det kan bli ett intressant gäddfiske till helgen om vi ska plocka fram de gamla hederliga haspelspöna med tillhörande vobbler sortiment.
Tänk att få plocka fram en gammal killer som tex. en liten Bomber i silver och rött eller en Westins jätte i AIK stuk, förresten det måste väl vara ett vinnande koncept för det gav ju ett guld i fotbollen i helgen !
Ja man blir lite nostalgisk när man funderar över vad man haft för favorit beten innan man föll pladask för jerkfisket.
Tänk det skulle till och med kunna få hänga ett Atom i guld och silver i änden på tafsen vid ett evuntuellt haspelspö fiske i helgen :-)
Men hur ska det då gå, kan gäddorna komma ihåg att det är såna här gamla vinnare de ska jaga
när Magistern, Matrosen och Mike the Pike återkommer till de heta gäddvikarna och inte kan presentera sina moderna jerkbeten:-)
Vem vet det kanske är dessa gamla beten som skall till för att locka gammelgäddan......

En liten nostalgisk fundering
Mike the Pike

4 kommentarer:

  1. Ja, förstå en ledad liten silver/svart Rapala. Den som för x antal år sedan gav 30 gäddor på samma ankring. Vi dänger med jerkbaits så det går svallvågor i vassruggarna - kanske går det ännu bättre om man dammar av rariteterna? Jag kommer ihåg hur vi trackade junioren med sina jerkbaits: "Tacka vet jag haspel!!", lät det från vår sida av båten. Och visst fick vi fisk! Och visst får vi fisk nu med med vobbler, inte tu tal om det. Lite snabbvevning och spinnstopp blandat med rutin och jävlaranamma, och jag tror att Matrosen får se sig besegrad igen - eller?

    SvaraRadera
  2. Ja självförtroendet på Matrosen fick sej säkert en knäck förra helgen. Så det känns som vi skulle kunna ägna en halv dag åt att njuta av friheten på sjön, och ljuga över en kopp gott kaffe.
    Med våran rutin en Rapala och en Bomber så känns det som vi är oslagbara :-)
    Så Matrosen kan nog känna sej besegrad på förhand.

    SvaraRadera
  3. Ja ni grabbar, vi får väl se hur det kommer att gå helgen. Förhoppningsvis kommer ni ta en och annan, det brukar kunna bli så när ni är med i båten ;)

    SvaraRadera
  4. Nej men... Det var ju trevligt att se Fred bevisa att han gått i skolan och lärt sig skriva. Det händer inte alltför ofta. Nu när han börjat, så kanske det fortsätter av bara farten. Go Fred go!

    SvaraRadera