måndag 16 november 2009

Grått, blött och glest på gädda

Äntligen fiskedags efter en lördag med snickeri och måleri hemma! Förhoppningarna var naturligtvis som vanligt höga. Idag går det säkert bra, riktigt gäddväder med sydliga vindar och gråmulet rusk. Nu ska vi jerka, (reservhaspeln var med, som backup både till ambassadeurhaveri och rapalafiske)! Fred och jag var på tu man hand, eftersom Mike the Pike hade familjeangelägenheter.
Som vanligt och naturligtvis intogs en stadig grötfrukost. Tidigt var det, för vi ville vara på plats i gryning. Tidigare har det fungerat bäst på morgonen... Halvsex hämtade jag en något suddig Matros, som hade varit på kalas på lördagsnatten.

I kolmörker via gps-styrning och husknutsljus drack vi kaffe en stund innan vasskanterna kunde skönjas. Skönt. Gör ingenting att kuckelura en stund... Till slut högg det och gäddan kom skjuten ur en kanon ur vattnet. For omkring på stjärtfenan som värsta kolmården-delfinen! Tyvärr måste den ha tagit min favoritjerk bakifrån och fortsatt förbi tafs och allting, för plötsligt blev det tomt med bara linstumpen kvar. Så småningom ville nya dock bita i Slidern, en annan ofta simmad kompis!
Så småningom lättade höstmörkret för att ersättas av en murrig gråmulen dag och jerkspecialist Fredrik tog ikapp min 2-0 ledning, även om det var slipsar.
I takt med uteblivna jerkhugg på alltfler platser togs desperata beslut om bete. Jag hittade och blötte en Atom t.o.m. Inget fungerade, och när Fred drog sin kvitteringsgädda beslutade vi oss för att ge upp. Sex timmars fiskegåta var över - hur gör vi nu?
När ska vi fiska?// Magistern


1 kommentar:

  1. Trevligt att det i alla fall blev fisk,:-) det har ju varit sämre de sista gångerna.
    Jag tycker vi skulle prova lite djupvatten fiske nästa gång om vädret tillåter för jag tror det är där de står och väntar på alla våra ny investerade beten.
    Och då menar jag 10+ med många++++++++

    Funderingarnas man
    Mike The Pike

    SvaraRadera