lördag 14 november 2009

Regn och rusk.....

Efter en skön sovmorgon och en kopp nybryggt kaffe så kunde man konstatera att vintern är i an tågan, tidigare på morgonen låg snön vit för att någon timme senare regna bort i vanlig ordning.
Eftersom jag beslutat mej för att hoppa över fisket denna helg så kommer man inte närmare fisket än lite underhållsarbete på gäddprylarna.
Man får verkligen skryta över ABU:s service, vi skickade rullarna på service en Måndag och fick tillbaka rullarna på Torsdag samma vecka med felaktiga delar utbytta kostnadsfritt.
Men lite spänning blir det i alla fall, för i morgon beger sej Magistern och Matrosen ut på höstjakt efter den den åtråvärda gäddmamman 10+ eller större....
För hon måste väl simma där någonstans i Hjälmarens nedkylda vatten, men frågan är väl om hon har parkerat på djupet eller om det är någon dold lugn vassvik som lockat henne så här i höstrusket.
Med alla ny investerade jerkbaits ska hon väl inte kunna mot stå frestelsen att sätta alla de sylvassa tänderna i någon av de förföriskt simmande jerkarna.....
Morgondagens gäddfiske ska inte kunna misslyckas, Magistern ska kunna sitta lugnt tillbaka lutad och bara vänta på att Matrosen serverar denna gäddmamma :-)
För vi var väl överens om att Matrosen skulle vara kapten efter förra helgens kaxiga kommentarer om vårt gäddfiske.
En tanke som väcktes efter förra helgens fiske, kan det vara så att man skulle söka efter gädda även på grynnorna och dess utkanter. Tänk en förföriskt sjunkande jerk intill någon av de grynnor vi fiskat på vid några tillfällen tidigare. Är det där hon står och väntar, är det där man kan lura henne, eller är det bara betesfisk hon vill ha så års, ja det går att vrida och vända på tankarna kring höstfisket hur mycket som helst.
Sittandes i tv soffan med datorn i knä är det inte så svårt att hitta möjligheterna, men väl på plats så är förutsättningarna annorlunda, det kan vara för blåsigt, för kallt, ja det är mycket som ska stämma vid jakten efter gäddmamman så här års.....
Jag önskar er ett riktigt skitfiske i morgon, och hoppas att jag kan få se den stora gäddmamman fotograferad och förevigad på bloggen i morgon kväll :-)
Väl returnerad så skulle man kanske få jaga henne även i vår !
Här får ni ett litet tips......
http//www.trumman.com/fisketips/fisketips_02.htm

En fundering från en familjär


Mike the pike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar