söndag 29 november 2009

Ett annorlunda 1:a advent firande.....

En relativt nöjd Matros som kände sej lite kylslagen på dagens fisketur trots varma kläder.

Morgonen började med ett helt fantastiskt väder med tanke på att det är 1:a advent, så det kändes som ingenting skulle kunna misslyckas denna dag.

En helt fantastisk soluppgång fick vi bevittna från en spegelblank sjö, skulle det verkligen kunna bli en så fantastisk dag idag ?


Nej då, precis som vanligt visade vädergudarna sin allra sämsta sida. Jag har aldrig upplevt tätare dimma på sjön tidigare, det var verkligen som att köra omkring i ett mjölkglas man kände sig verkligen desorienterad när sikten inte var mer en 10 meter.
Nog gnällt om vädret, det är frivilligt att tillbringa sin fritid på sjön.
Morgonen började som sagt med ett underbart väder, och Matrosen visade att han tagit till sig av Magisterns och mina lektioner i gäddfiske. Han knep en fin välmatad morgongädda på 6,5 kg ganska omgående så det verkade som den nya taktiken för dagen skulle bli perfekt....
Men sej den lycka som varar. vi fiskade av några friliggande grund från alla tänkbara och otänkbara håll utan att få en enda kontakt med någon gädda.
När väl dimman la sej som ett lock över sjön så beslutade vi oss för att övergå till lite mer strand nära fiske. Resultatet av det fisket är inte mycket att skryta med, jag lyckades med nöd och näppe slippa den besvärande titeln FF.
Det blev en rompa på 1/2 kilot som räddade hedern denna dag.
Jag lyfter på hatten för Matrosens 1:a advents gädda
Mike The "Little" Pike




1 kommentar:

  1. Jaha!? Synd att inte ute-på-sjöngäddorna fortsatte hugga, eftersom det började så bra. Vad händer nu? Lägger vi oss på rygg, eller? Känns som att en annan blir upptagen ett tag nu med två flyttar. Månne finns det öppet vatten länge till... Förresten, jag har skickat efter storspinnardelar från Holland. Vinterkvällarna, mellan jerkbaittillverkningen, är räddade! Varna vårgäddorna för monsterspinnare a la Magistern!

    SvaraRadera