En Söndags middag tillagad på filéad gös som avnjuts tillsammans med en kall Mariestad sitter inte helt fel i detta trista höstväder :-)
Jag tänkte jag skulle dela med mej av receptet på en som jag och frugan tyckte var en riktig god fiskrätt.
Tomat och Dragon bräserad gös.
Den här rätten är tillagad på skinnfria gösfiléer som är bräserade med dragon och tomat. Härligt
Ingredienser till 4 portioner:
4 st gösfiléer utan skinn
4 st morötter
4 st färska salladslökar
4 msk Bong fiskfond
4 dl vatten
5 st charlottenlökar
2 pkt saffran
1 msk dragon
100 gram tomatpure
Olivolja
Flingsalt och vitpeppar
Spar gröna delen av salladslöken för garnering
Skala långa strimlor från morötterna för garnering
Tillaga så här: :-) det är nu det roliga börjar (Man kan smaka lite på den kalla ölen tips från kocken.)
Filéa gösfileérna strö lite flingsalt över ena sidan av fileérna, låt dra lite
Skala och skiva morötterna i tunna skivor
Hacka salladslöken
Dela och skiva charlottenlöken
Smält en klick smör i traktör panna med lock, tillsätt charlottenlök, tomatpure, fonden, 2/3 delar av vattnet, saffran, dragon smaka av med flingsalt och vitpeppar, tillsätt mer vatten vid behov.
Tillsätt fisken, morötterna och salladslöken så fort såsen börjat småkoka, koka försiktigt tills morötterna och fisken är färdig.
Lägg upp den gyllengula gösfilén på tallrik, lägg morötter och sås på fisken garnera med strimlad morot och tunt strimlad grön salladslök.
Servera fisken med potatis, färsk pasta eller ris till sist men inte minst ringla lite olivolja över den vackra skapelsen du just har lagt hela din själ i och avsluta med ett smakprov på den kalla ölen. :-)
Detta är en del av det som gör det värt att tillbringa massor av tid ute på de vackra sjöarna i alla möjliga väder :-)
Hoppas det smakar
Mike the pike
Efter lite fundering föll lotten på en fiskrätt, tomat och dragon bräserad gös.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar