söndag 1 november 2009

Praktiserande Magister i gäddfiske........

Nu får vi väl se när Magistern och jag kommer ut på nästa jerkfiske, för tyvärr måste vi skicka in våra rullar på service. Och anledningen till det är att man tydligen valt fel material till någon komponet i rullen, så efter ett tags användande så skär rullen ihop. Dessa rullar köpte vi i oktober 2008 för fiske till våren. Magistern lyckades med bedriften att få rullen att skära efter fyra timmars provfiske, resultatet av det blev en ny rulle.
Och nu när vi började med höstens gäddfiske lyckades magistern med bedriften att få rulle nummer två att skära under torsdagens fiske :-(
Själv har jag klarat mej från haveri än så länge, så det är väl lika bra att skicka in båda rullarna till ABU.
Så nu får vi se vilken service man håller på dessa produkter som skall vara anpassade för detta fiske !
Surt sa räven men skam den som ger sej......

Måste vi köpa fler rullar så vi kan fiska ?
Mike the pike for one day


Jag vet inte om det beror på att man börjar närma sej 50-års åldern att fisket ofta är lite tungt direkt på morgonen. Det är oftast väldigt gott att njuta av lite nybryggt kaffe och tillhörande smörgås, njuta av den härliga sjöluften och se hur en ny dag vaknar till liv med allt vad det innebär. Eller så är det kanske vänligheten att låta matrosen stärka självförtroendet för en stund, innan man som vikarierande Magister börjar fiska på allvar......
Efter att matrosen Fredda lyckades med bedriften att skapa ett skapligt skatbo i sin rulle, så var det snart reducerat och kvitterat i predatorjakten denna dag. Man började känna sej tillfreds med den ny påklädda rollen som Magister för en dag :-)
Ja vart efter dagen gick och vi provade olika nya platser, så rullade det på i predatorjakten.
Med skiftande väder (sol och moln) och ett väldigt klart vatten i vikarna, så var det ganska mycket betesbyten denna dag. En fundering jag hade under dagens fiske var, matrosen Fredda satsade denna dag på färgglada beten, och själv fick jag känslan att det skulle vara lite mer neutrala färger. Och vad blev facit av detta val då ?
9-8 till vikarierande Magistern så man kan ju fundera på vad det är för färger som gäller i jakten efter dessa predatorer.
För övrigt så får man väl vara nöjd med denna dag och fisket som bedrivits på för oss helt nya platser, och som vanligt slutade väl dagen som förväntat Matrosen Fredda fick stryk på målsnöret av vikarierande Magistern Mike the Pike :-)
Men matrosen får en liten guldstjärna i kanten för dagens största gädda 5,0 kg.
För övrig så tyckte jag det var väldigt fin kondition och fart på de gäddor vi fick, flertalet av gäddorna var i viktklassen 2,5 till 3,5 kg vilket jag tyckte var hyggligt.
Alltså alla gäddfiskare, ut och nöt. Dagens samtliga gäddor återutsattes varsamt för tillväxt till vårens forsatta predatorjakt. Eftersom vi inte satsat någon tid på höstfiske efter gädda tidigare år, så får jag väl lov att säga att det kändes ganska spännande att sätta igång jakten efter dessa krokodiler. Och efter Magisterns bottennapp i torsdags, så var det bara att börja söka efter platser där vi kunde tänkas kunna hitta dessa stridbara predatorer.
Ja nu var jakten igång, och som den började första stoppet och 10 minuter senare så hade matrosen Fredda lagt ribban för dagens predator jakt. Snart nog hade denna unga pojkspoling lirkat upp fyra gäddor i 2-3 kg:s klassen. Man kunde märka ett visst stärkt självförtroende på matrosen Fredda. Skulle detta bli dagen då han skulle ge vikarierande Magister Mike the Pike en lektion i predatorfiske ?





Väl på plats så blev vi överraskade av hur lugn sjön var för en gångs skull, lite lagom mulet och en svag bris. Detta gjorde att jag som praktiseranade Magister tog ett snabbt beslut att denna dag skulle endast förläggas på nya fiskeplatser.
Med Magisterns resultat av ensamfisket i torsdags färskt i minnet, så får jag lov att erkänna att jag förväntade mej ett trögt gäddfiske denna efterlängtade heldag på Hjälmaren.


Efter en snabb transport ut på stor Hjälmaren så började jakten efter någon fin gäddvik att förlägga lite tid i, och även se om fisket skulle var i bott eller topp.



I dag (läs lördag) hade jag som praktiserande Magister endast med mej den morgonpigga matrosen Fredda, som var taggad upp till tänderna för ett gäddfiske på Hjälmaren. Jag tyckte mej kunna se en fighting blick som inte var att leka med, kanske skulle han försöka läxa upp den praktiserande Magistern i gäddfiske med jerkutrustning i händerna......
Med + 1,5 grader och full tank så var det bara att bege sej till Hjälmaren för så fort som möjligt komma ut på denna härliga sjö.




2 kommentarer:

  1. Kan inte bli annat än avundsjuk, suck... Men man får hoppas få snabb abu-service, så är jag snart på banan igen. Mio och mamma är hemma och farmor och farfar har lämnat över befälet till föräldrarna. Oj vilken fart det är på en ettåring! Man har fullt sjå att hänga med. Det händer grejor så fort man vänder ryggen till. Pojken har troligtvis också bjudit på en rejäl förkylning, det kliar i halsen på fiskefarfar.
    Nu är jag rejält laddad för nästa helg, får se om det blir med ett hederligt haspelspö och Bomber...

    SvaraRadera
  2. Ja själv har jag polerat upp vindkraftverket hela dagen, så nu är det bara en gul 0,35 nylonlina som fattas. Skulle väl inte vara helt fel att svinga en westins jätte :-)

    SvaraRadera