lördag 28 november 2009

Snart 1:a advent.....

En lördag som gott i städningens tecken har väckt tanken på ett gäddfiske i morgon.
Med Magistern sjuk i någon form av influensa så blir det Matrosen och jag som får göra ett nytt försök att leta efter den riktigt stora gäddmamman på Hjälmaren.
Efter förra helgens hopplösa gäddfiske så känns det som vi ska prova en helt ny taktik i morgon, tyvärr blir dagarna alldeles för korta den här årstiden så det kommer förmodligen inte hinnas med att söka av alla platser som jag skulle vilja prova.
Men som väder prognosen ser ut så öppnar det för fiske på lite mer öppet vatten, så vi får hoppas att vädergudarna kan vara lite snälla för en gångs skull :-)
Matrosen borde känna sej lite pressad inför morgondagens fiske eftersom han nolla förra helgen trots en hel drös nya beten, vem vet han kanske kommer med en ny drös beten inför morgondagen.
Vi får återkomma med en utförlig rapport efter morgondagens fiske, för Magistern vill säkert ha lite exklusiv läsning då han ligger nedbäddad och funderar på hur tiden ska räcka till för flytt och fiske innan julen står för dörren.
Men som sagt det är väl inte omöjligt att vi även får hitta på lite vinter aktiviteter när väl isen ligger över Hjälmarens vidder.
Vi får väl säga som vi brukar, det är bara en kort stund det går att utöva detta fiske, och det har väl fruarna köpt med hull och hår eller ?

I morgon gäller det Matrosen......
Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Trött o seg är man. Trots det kan jag inte låta bli att fundera över de två som just nu sitter på sjön. Tidiga rapporter säger att junioren tagit ledningen med en på 6.5!! Tjocka på sjön - dålig sikt... Jag har haft mitt bästa gäddfiske i tjock dimma,40 st på samma ankring, så visst blir man lite avundsjuk. Nåja, kanske blir som vanligt. Men visst vore det kul om gubbsen fick ordentligt med fisk!
    //En degig magister

    SvaraRadera