torsdag 21 juli 2011

Ibland är det helt okej


Inte går det någon nöd på oss gubbar när vi är ute på äventyr. Visst har det varit drivis och pingviner när vi bokat fiskefänge, men nu prickade vi rätt! I stort sett klockrent till hundra procent. Bra fiske, åtminstone onsdagen. Jiggen hann inte ned, förrän en gösta hälsade på.

Vädergudarna, eller vem det är som bestämmer, var på vår sida. Det brukar annars var en källa till irritation. Kväll och natt bjöd upp.




Vi hade länge pratat om ett nattligt äventyr med trolling och till slut stämde det mesta. Ja, egentligen allt utom möjligtvis gösarnas huggvillighet. Visst, vi lyckades lura upp en, men det förväntade stor-gös-rallyt uteblev. Månne var vi lite sena efter "paltkoma" på hällen?


Till en början höll vi tyst. Till och med dagens mest pratvilliga enhet, radion, insöp nattens ljud. Till slut tyckte Adamsson att det blev kusligt med den otäcka serenaden av fioler vi hörde. Efter ett tag insåg vi vad det var: miljontals slappbenta flygfän. Den vindfattiga nattluften var tjock av (leklystna?) helikoptrar. En blixtupplysning blev som ett fyrverkeri!


Allt gott har en ände, utom möjligtvis korven som har två, så också detta maratonfiske. Slappögda gubbar ringde efter skjuts och packade ihop samt summerade. Vi har en fantastisk resurs i vår sjö - den måste vi ta hand om...


När ska vi fiska?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar