söndag 4 december 2011

I händerna på vädrets makter


Så här i elfte timmen får man som sagt vara glad för varje båtfiske man får uppleva. Hjälmarens vågor guppade nog allt för höga i 14 m/s, så Dynamiska Duon styrde kosan österut och lite söderut. Kvarnsjön blev det och efter sms-fiskekort puttrade vi ut i den lilla sjön som erbjöd lävatten trots att trädtopparna skvallrade om kanonväder för drakflygning, väderkvarnsmalning av mjöl och vindkraft.

Natten hade varit kulen, men att det skulle ligga is på sjön trodde inte jag i alla fall. Första viken fick vi båtrensa innan vobblern kunde simma. En centimeter is!


En följare fick oss att tagga till, och snart nog bet första bjässen på Mikes juniorjerk! Hur mycket han än "frontar" firren, kan man inte undgå att se hur småväxt han är. Så blev det, smågäddorna hälsade på till och från. Jag tror den största inte skulle ha sprängt kilosvallen.


Kära jerkrulle - ska du nu gå till vila och ide i fyra månader? Ser jag på långtidsvarsel på yr.no är det inte långt borta att det stora vemodet rullar in... Nu vankas snö och minusgrader.

Vilken tur att man har beställt lina till pimpelspöna, men det blir en stund som isen inte bär. Det ryktas om Arbogaån - ett rinnande vatten som inte fryser till alltför snart.

När ska vi fiska?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar