söndag 17 juni 2012

Åska, regn och blåst vad gör man då ?


Att vakna till blixtar som lyser upp sovrummet gör inte att man tänker på ett bra fiske direkt, är sen klockan 01:00 så är det lätt att falla för frestelsen att dra täcket över huvudet och drömma om ett fiske i stället.
Men nu är det så att vi är inte skapta riktigt så !
Det sista som överger en är hoppet säges det.
Så då är det det bäst att försöka, man kan ju gå miste om något.
Är det bestämt att det är avfärd 02:00 så är det, och lika punktligt som vanligt så dök Magistern upp på torget innan klockan hunnit slå 02:00, förmodligen för min skull då det inte funnits någon tid i veckan att fiska.
Så visst har man en fantastiskt fin och snäll fiske kompis som ställer upp i ur och skur :-)
Nåväl i arla morgon med regn tung sky bar det i alla fall iväg mot Hjälmaren.
Väl framme inmundigas det lite ny bryggt kaffe  till ljudet av ett regn som smattrade på bil taket, men åskan hade i alla fall valt en annan väg så här gällde det att gripa efter det sista stackars halmstråt :-)
På klädning av diverse regnkläder och sedan styrdes båten ut på första platsen för morgonens vertikalfiske, men sej den glädje som varar!
Från måttligt regnande till hällregn på några få minuter och sjön bytte skepnad från att legat relativt lugn till att brusa upp och fyllas med de ogästvänliga gässen som kommer i hundratal likt skarven på denna sjö.


Fisket då ?
Jo det var lika besvärligt som vädret till en början så inte ut bringades det några glädje tjut de första timmarna.
Men där emot så hotades fisket av Magistern när vädret var som besvärligast, vi fiskar bakom en ö i lä och då på tre meters djup!
Ibland hjälper det med hot och då även mot vädrets makter för efter det så mojnade vinden något och dropshot fisket kunde praktiseras utan några större bekymmer :-)
I och med det så började en och annan skönhet titta upp ovan ytan för att lika fort dyka tillbaka då storleken inte var av den grövre kalibern.
Men med tanke på förutsättningarna en dag som idag så tycker jag att vi avslutade dagen med ett starkt G.
Även Hjälmaren går att besegra med envishet eller ?

Tack Jarmo för en rolig dag trots besvärligt väder :-)
Nästa gång får vi börja efter sena nyheterna :-)

Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Det blev ju trots allt ett par ryck spöet. Väder och vind är sekundärt.

    SvaraRadera