söndag 9 september 2012

Första höstdagen på sjön eller ?


Idag var det inte jakt efter slottsprinsessor men minst lika granna skönheter men på hemmaplan.


Med endast en plusgrad vid uppstigning fick lite varmare kläder följa med denna morgon för frysa hinner vi nog göra ändå vad tiden lider.
Med lite vind på morgonkvisten så blev det en ankring till att börja med, visst är det fantastiskt nio av tio gånger ligger ankare eller markör precis där man vill fiska så även denna morgon.
Men med tajta kast intill ankarlinan så började dessa sylvassa gaddar massakera våra jiggar.
När vinden avtog så fick elmotorn börja arbeta och vertikalutrusningen åkte fram, i allt vidare cirklar sökte vi efter huggvillig fisk, och visst högg det och då även på lite oväntade platser.
Ytterligare en plats fick besök av våra jiggar denna förmiddag och även där var det elaka garnityr som attackerade våra jiggar.
 Vi bröt upp från jiggfisket efter lunch och plockade fram jerkutrustningen istället, för visst med den kulna morgonen färskt i minnet så blir man påmind om att det börjar bli dags att jaga lite hungriga höstgäddor.
Ett lite halvhjärtat försök att finna någon huggvillig gädda gjorde vi under eftermiddagen.
Magistern visade sej på styva linan och visade upp en rompa men det var också den enda denna eftermiddag :-)

Kan en fiskedag bli mycket bättre ?

2 kommentarer:

  1. Visst var flytoverallen med, men inte PÅ bägge gubbarna. Den ena har en fullmatad reaktor i brallan, och den andra är lite hurrig. Ibland kan det nog se lite suspekt ut i båten... en i t-shirt och den andra i flytis...

    Nu blir det hjälmarpaus på den ena halvan av dynamiska duon. Förhoppningsvis kan Mike the Pike komma ut på sjön, för de guldglimrande är där!

    Tack för idag

    SvaraRadera
  2. skulle ju kunna anmäla mej frivilligt :)
    // Mannen vid stenen vid en sjö i en skog.

    SvaraRadera