söndag 2 september 2012

Jakt efter guldglimrande slottsprinsessor ......

 
 En inbjudan till fiske på ny plats och nya förutsättningar under lördagen kändes verkligen omväxlande och roligt trots att vi bjöds på regn i stort sett hela dagen.
Men med regnkläder och uppdragna regnluvor så var det bara att sätta igång jakten på Mälarens slottsprinsessor.


Visst blev det jakt, men vilken jakt!
 Magistern visade snart nog att detta kanske är gäddornas paradis trots att vi bara erbjöd vertikalfiskade jiggar som var ämnade för stora fina slottsgösar så visade gäddorna ett visst intresse för de jiggar som erbjöds för dagen.

 
 Värdarna för dagens fiske, Uffe och Carry visade också på skicklighet i gäddfiske då det ganska omgående landades en prickig "sjua" på vertikalfiske :-)


Halvtid i matchen, idag var det stora pengar som stod på spel då det gällde att landa den längsta slottsgösen för att kamma hem dagens första pris.
Med halvtidsvila på en ö i Mälaren kunde jag inte hålla mej ifrån att tända en brasa och ljumma på Murikkan en stund.
En väl behövlig brasa då regnet var ihärdigt hela förmiddagen.


Med Magistern i ledning i halvtid så avnjöts lite kollbulle under halvtidsvilan.
Det fanns givetvis en baktanke med att bjuda motståndarna på kolbulle, blir de tillräckligt mätta och belåtna så kanske de föredrar en eftermiddagslur istället för fortsatt jakt efter slottsgös :-)

 
Efter en eftermiddags fiske mellan öar och kobbar utan någon större lycka styrdes färden tillbaka mot slottet, kanske var det så att även slottsgösen höll sej inomhus då regnet fortfarande var ihärdigt.
Street fishing eller slotts fishing kan man väl kalla detta fiske som dagens motståndare bedrev eller ?
Det skulle visa sej vara en vinnande taktik.
 
 
Nu ingick inte slottsgäddan i dagens tävling så Magistern kunde pusta ut för stunden då Uffe visade prov duktigt gäddfiske :-)

 
På målsnöret intill slottet lockades dagens längsta slottsprinsessa ut från slottsvärmen av Uffe som kammade hem dagens 1:a pris.
Grattis :-)

 
Vid lite närmare titt på dagens fotografi på vinnande slottsgös kan man se att den förmodligen har hållit sej i slottsvärmen ett tag då den hade ganska gott om löss på sej.
Därav kanske svårigheten att flörta slottsprinsessorna till hugg denna dag.
Men som goda förlorare så får vi tacka för ett väldig trevligt initiativ av Uffe och Carry och hoppas att vi kan sy ihop några fler äventyr framöver :-)
Alltså, vi får lyfta på hatten för dagens segrare Uffe, men trot eller ej vi kommer ta en riktig revange :-) 
 
Slottsguldet stod ej att finna, men en fin dag att minnas :-)
Mike The Pike
 
 

4 kommentarer:

  1. Tackar för en trevlig dag på en ny plats, där gäddorna vann på längden. Visst finns det gott om gädda här, men ruvar på en bättre revanch på stället med bättre vindar och lite annan taktik. Lite lärde man sig i a f. gösarna kanske skakar av sig lössen och börjar vandra lite. Vi får se. Jo nog vart man bukstinn av god bjuden panna. vi tar en annan ide en annan gång på fisket. Trevligt var det. /// CeDe

    SvaraRadera
  2. Mike The Pike snackar om en returmatch. När,var och hur? Snacka går ju! Haha.. Det var en mycket trevlig tillställning ute på sjön trots ihärdigt regn. Gott käk för oss som inte åt sallad och ägg. Hösten går fort nu, så när ses vi igen?

    SvaraRadera
  3. Konkurrens är utvecklande, så det låter jättekul. Jag är på!
    Och visst är det roligt med nya jaktmarker. Jag åker gärna tillbaka med båten full med gäddprylar!
    Kanske är en oövervinnerlig fyrklöver som är på gång att växa fram? Om vi, snart tre, old-timers kan plocka med en ungtupp som gräddköraren...

    SvaraRadera
  4. Klart vi kan åka tillbaka,men då är de ingen hundring på spel då Buster båten endast vill ha gös i durken. Tre klöver och ett ess. Ja visst, varför inte!:-)
    Nu i kväll så är en order lagd på en Muurikka panna och tillbehör. Cede är Master Chef på den. Undras vad den klövern kan tänkas hitta på..

    SvaraRadera