söndag 14 oktober 2012

Vad mer kan man önska ?


Visst är vi morgonpigga, att lägga i båten med hjälp av pannlampa var vad som gällde denna morgon.
Med ett par plus grader och dugg regn över en sjö som var gömd i mörker fick det bli en försiktig färd in till dagens första vik.
Väl på plats blev det att tackla spöna med hjälp av ficklampa, så första halv timmen fiskades i näst intill totalt mörker.
Glädjande nog så hade metrologerna fel för en gångs skull, vinden var i princip obefintlig och regnet upphörde fram på dagen så det vara att njuta av dagen.


Mörkerfisket gav ingen utdelning, men så snart mörkret byttes mot gryningsljus så vaknade några gäddor till liv med skrikande magar.
Att få frukosten serverad så tidigt kanske inte hör till vardagen för gäddorna i denna vik då det gick lite trögt till en början.
Men Mattias lyckades i alla fall starta med en plus fem gädda :-)


Halvtid och dags att ta ljugarbänken i besittning.
Av ansikts uttrycken att dömma så var dessa herrar inte riktigt nöjda med första halvleken.
Men när väl brasan var tänd och den röda värmande glöden gjorde sitt så började ansiktsuttrycken så sakteliga förändras.


Idag kunde vi gubbar bara njuta av dagen, med Mattias som guide till fisket och dessutom kock för dagen så kändes det nästan lite vilset då vi är vana att rodda med allt själva.
Inte fanns det något att klaga på i halvtid, alla hade lyckats lura några gäddor även om det inte kom någon mer tungviktare.
Men nu till höjdpunkten för dagen med mina ögon sett för Magistern har säkert en lite annan åsikt om strandhugg och matlagning :-)
Vi bjöds på en fantastisk fläskfilè gryta fylld med med skogens guld och mycket annat smått och gott :-)
Så visst kunde vi gamla rävar bjuda Mattias på förmiddagens största gädda med glädje :-)
Mätta och belåtna stävade kapten ut skeppet mot ny mål och nya möjligheter.
Det var nu det skulle avgöras, ungdomlig iver eller gamla gubbars list, tail eller jerk ?
Vad tycker Hjälmarens gäddor mest om ?
Ungdomlig iver vann storleks matchen, och gubbarnas list vann i antal, och gällande tail eller jerk så är jag inte övertygad ännu ! :-)
Men vem vet snart har vi väl en låda med tailar med :-)
Så som ålderman så ser jag ingen annan utväg än att vi får bjuda igen på en ny match i en ny vik vid ett passande tillfälle, för dessa tillfällen kan man inte få nog av :-)
Tusen tack Mattias för en fantastiskt trevlig dag på sjön :-)

Ps. Om jag skulle fiska i Västervik så skulle jag ha med mej några Buster jerk av olika storlek :-)

Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Jo då. Nog smälter man med dylik lunch. Till och med så att fiskeriet kan läggas åt sidan en stund, för att återtas med full energi. I mitt fall blev det ju bättre efter näringsintaget!
    Tack till guiden/kocken som vi önskar skitfiske i ostkustens pärla nästa helg.

    SvaraRadera