måndag 6 april 2015

Idag visade termometrarna olika temperaturer......

 
När termometern visade -4,5 grader vid avfärd för Christian och mej så var det inte synd om oss, men en annan herre hade det betydligt varmare +39 grader är i och  för sig en het fiske temperatur men kanske inte så mysig kroppstemperatur.
Med andra ord jag lär åka till Biltema och skaffa en ny termostat åt min käre fiske kamrat Jarmo som ligger hemma och våndas med en  efterhängsen influensa och därmed inte kan fiska :-(
 

Ut på en stilla bölja bar det i soluppgång för två fiskesugna herrar som hoppades på ett hyfsat fiske så här i slutet av ledigheten.


 En så ödmjuk kapten får man leta efter, han lämnade över fjärrkontrollen till mej och i och med det fick jag styra skeppet till de platser som jag önskade.


Det skulle visa sig att det kanske inte var så dumt att låta gästen välja platser, för snart nog lockade kapten gäddor till hugg och var det inte hugg så var det följare allt som oftast :-)
Med andra ord dagen började riktigt trevligt.




Som ålderman är man  lite trögstartad även om man är fantastiskt morgonpigg :-)
Men när alla kroppsdelar hade vaknat och värkande kroppsdelar mjukats upp så började  gäddorna även visa sitt intresse för åldermannen :-)
Med lite annorlunda taktik för dagen så valde vi att prova på lite pannbensfiske under förmiddagen, vilket skulle visa sig vara rätt okej.
100 cm gädda och 5,12 kg kändes helt okej efter en fömiddags gnuggande med lite annorlunda taktik,
6-6 i halvtid och en gästande ålderman i topp är verkligen ödmjukt fiskat av kaptenen :-)



Klockan rinner iväg med en väldig fart när man har roligt, så vi bestämde oss för att prova en ny plats under eftermiddagen, efter en strapatsrik färd till nya platsen (den färden ska Magistern få i överraskning när han har frisknat till :-) ) så gnuggade vi på duktigt för att försöka locka några bättre fiskar till hugg.
Banne mej fick man som gästfiskare även ta eftermiddagens finaste fisk 103 cm och 6,92 kg.
Nu gick klockan väldigt fort så vi summerade eftermiddagen 6-4  till åldermannen gör att man sträcker på sig och konstaterar att gammal är äldst :-)
ett annat intressant resultat var jerk vs tail 21-1, alltså gamla godingar vann även där :-)
Skämt åsido, vilken fantastiskt fin avslutning vi fick på påsken Christian, fint väder, bra fiske, glada miner, många följare och några fina fiskar bommade.
Om träningslägret införVästervik fortsätter så här så kan vi bli heta :-)

Tack Kapten för en  fin dag på sjön !
Mike The Pike

3 kommentarer:

  1. Scenariot med jerk som bästa betet går igen sen förra året, idag fick vi våra fiskar på mc rubber, tror jerkbeten hörs, syns, och lockar mer i Hjälmarens grumliga vatten. Vad vet jag. :)
    // Mathias

    SvaraRadera
  2. Skönt att se att ni håller vikarna igång, boys! (Gädd)febern här hemma håller i sig och banne mig behövs det där termostatbytet snart...

    SvaraRadera
  3. Tack för en bra dag på sjön. Skönt att du lovat ett båtrekord i vvik ;-)

    SvaraRadera