lördag 29 augusti 2015

En dag som var efterlängtad....


Ännu en arbetsvecka har passerat i ett huj, och lika fort passerade denna dag som vi tillbringade i sol och blåst med gäddpåkarna i högsta hugg.
Det märks att hösten smyger sig på, solen tar allt längre tid på sig att krypa upp från horisonten och fiske dagarna blir kortare och  kortare.
Det var två taggade herrar som begav sig ut på böljan vid soluppgången med hinkar fyllda med gäddgodis såväl gammalt som nytt.
Magistern visade vägen sin vana trogen med att locka dagens första gädda till fotografering, en grann gädda som även fick en färd i cyber rymden för att visa upp sig för nästa generations fiskare på Öland.
Ja för visst ska väl Ebbe ärva morfars fiskekunskaper ?


Nåväl själv var jag inte heller lottlös denna morgon, dagens första föll för en Bulldawg som seglat upp som lite av ett favoritbete för mej denna sommar.


Magistern fyllde på med ett par till gäddor under dagen, andra gäddor hälsade bara på och talade om att de fanns i vår närhet utan att vilja följa med upp för fotografering.





Att det var trögt denna dag var vi  rörande överens om, vi fick ligga i ordentligt för att lura några gäddor till hugg. Men en sak är säker en dag på sjön är alltid en dag på sjön, även detta är vi rörande överens om, och dessa dagar är alltid efterlängtade :-)
Med sol, vind, gott kaffe, goda smörgåsar och glatt humör kan man bara konstatera att vi måste nog fiska snart igen !
En rättvis dag blev det så ingen av oss behövde komma hem med tårar på kinden, 3-3 slutade champions league matchen.
Dagens längsta mätte 95 långa  centimeter :-)

Utan Matros en dag som i dag är rena semestern eller ?
Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Nog bär det mot höst allt. Man behöver inte gå upp innan man gått och lagt sig för att uppleva soluppgången. Undrar just hur pikefisket blir i höst med dylik sommar?

    SvaraRadera