söndag 23 augusti 2015

Ett besök på gamla jaktmarker....



Tidig avresa mot ett abborr och gösfiske på en sjö vi inte besökt på många år men som varit väldigt trevlig att fiska på förr så det var med glada miner som Magistern och jag styrde mot Skedvisjön och talade om gamla minnen.
Ett av dessa gamla minnen var älg safari, så många gånger vi sett älg på vägen dit förr då vi fiskade frekvent på denna sjö.
Trot eller ej men vad dyker upp i morgondimman om inte tre stycken ståtliga älgar som lugnt och fint  poserar för herr Mike The Pike direkt efter vårt safari samtal :-)


Väl på plats möts vi av en magisk sjö som ligger täckt av dimma och en sol som sakta försöker stiga i öster.
Många gamla minnen väcks till liv så fort vi kommer ut på vattnet, platser som gett abborre i västanvind, platser med stenrösen som varit överlägsna, djupkanter som gett gös ja oändligt med minnen.
Men det minne som etsat sig fast mest är i alla fall fiska aldrig på denna sjö i nordanvind. För så många gånger som fiskesuget har fört oss hit trots nordanvind och resultatet av fisket endast har slutat med katastrof. Så utan nordanvind eller rättare sagt ingen vind alls hade vi väl lite förhoppningar om ett hyfsat fiske denna lördagsmorgon.



Med en lite kulen start på morgonen kändes det skönt med en sol som sakta började värma på morgonkvisten.
Med spön laddade med gamla  favorit jiggar började jakten efter stridslysten abborre, jovisst vid första vassruggen började det rycka i spö topparna men ack så små abborrar så de klarade inte att gapa över kroken så platsbyte konstaterade vi ganska snart skulle vara melodin.


Som vanligt så är Magistern fokuserad och koncentrerad  är det nu eller nu det rycker till i andra änden !
Eller är det ett kast till som gäller ?
Nu skulle det visa sig att det var många kast till som gällde och ännu fler kommer att behövas 1


Vi lyckades locka några små abborrar till att sluka våra jiggar och balanspirkar och dessutom lyckades Magistern lirka upp fyra små gösar, själv lyckades jag min vana trogen att locka en gäddrompa till hugg :-)
Så många gånger vi fiskat abborre på denna sjö och jag gång efter annan blir utskrattad då jag lockar dessa rompor till hugg.
Med andra ord en gammal trend håller i  sig :-)
Summering av dagen blir enligt nedan:
 Trevliga minnen får en att skratta, älg safari är alltid kul, fiske med en god vän är alltid fantastiskt, att fiska abborre kan vara fantastiskt, att fiska på Skedvisjön kan vara fantastiskt, idag var inte en fantastisk dag, men vi kommer tillbaka och vem vet då kanske det är dagen med stort D :-)

Kul att uppleva gamla minnen trots ett mediokert fiske :-)
Mike The Pike från en solig strand med hustrun vid Hjälmaren !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar