Halstrad Hjälmaregös med en sallad gjord på mango, gurka och tamarind
Ingredienser:
Hjälmaregös
500 g Hjälmaregös, i bitar á 120 g
½ dl sesamfrön
1 msk rapsolja
Sallad:
1 st gurka
200 g mango
2 st schalottenlök, i ringar
2 st vitlöksklyftor, pressade
1,5 dl majskorn, ekologisk
½ dl Mango Chutney lime
50 g spenatblad
1 pkt Tamarind exotisk frukt urkärnad (tillsätts efter smak)
Citron, schalottenlök i ringar och dill till garnering
Rivet citronskal (strös över de färdiga fileérna och till garnering)
Metod
Hjälmaregös
Salta fisken och låt den ligga och dra i ca 1 timme i kylskåp.
Krydda med sesamfrön och vitpeppar. Stek den hastigt i lite olja på ovansidan så att den får färg. Lägg fisken på plåt och baka i ugnen på 140 grader i 10-12 min.
Sallad
Skala gurkan och kärna ur med hjälp av en sked. Spara hälften av skalet och mixa tillsammans med kärnhuset så att det blir slätt. Häll det sedan i en bunke och blanda med mango, vitlök, mango chutney lime, tamarind, majskorn och lök. Skär ner den urkärnade gurkan i halvmånar och blanda med det övriga. Vid servering vänd i spenaten som är väl sköljd i isvatten så den är krispig. Salta och peppra efter smak.
Servera med jasminris eller couscous
Dryck: Ett gott vitt vin till frugan och en immig kall öl åt gubben och nästa fisketur är räddad :-)
Ja detta alster serverades av mej till min hustru för att 2010 skall inledas med mer fiske, för det är ju som vanligt bara en"kort stund"som vi ska fiska eller ?
Vi får väl hoppas att dessa middagar är till belåtenhet så detta år blir ett riktigt bra fiskeår för man kan väl inte fiska för ofta !
Skulle vara kul om någon "nätfiskare" som läser detta hade något fint recept på tillagning av gädda att dela med sej av.
Gädda har inte varit någon favorit i min matlagning men 2010 ska den in i matlagningen för det måste väl finnas något riktigt bra recept för att tillaga en gorumetmiddag av denna trevliga sportfisk.
Ha ett gott 2010
Mike The Pike
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar