lördag 30 oktober 2010

Ett efterlängtat besök på Hjälmaren !


Med en dag som började med en mulen himmel, dis och lite vind så kändes det som förutsättningarna för lite trevligt gäddfiske tillsammans med Magister skulle bli ett perfekt Lördags nöje.


Magistern gick ut hårt för att sedan öka..... men det blev tji för denna dag hade vi antingen valt fel platser eller så var gäddorna inte intresserade av att hugga på några färgglada plastbitar som inte är likt något annat som simmar om kring i denna sjö !


Som tur var så hade jag investerat i en ny plastbit som mest liknar något som tillhör godispåsen på Lördagar.
Jag hade förlorat en likadan plastbit tidigare och kände mej inte till freds med att fiska utan denna godisbit på Lördagar :-)
Så ganska omgående laddades mitt spö med detta godis för att se om det var Lördagsgodis som saknades denna annars så sköna dag.
Valet var inte bättre än att jag lyckades med den fantastiska bedriften att få en gädda mer en Magistern så vi får väl skryta riktigt ordentligt över vårat fiske denna dag :-)
2-1 till mej, ja det är inte dåligt efter en heldag på Hjälmaren eller ?
Hur som helst så fick vi fler och större gäddor än många andra då vi inte såg en endast båt till denna dag.
Med mycket frisk luft i lungorna, gott kaffe och goda smörgåsar och en redig portion skitsnack så kändes dagens fisketur trots klen fångst riktigt bra :-)
Snart är det väl dags att prova mete Magistern eller ?

Om inte om fanns skulle jag fiska i morgon med :-)
Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Ja, visst är det trevligt på våra möten. Undrar just hur in i helv..e roligt vi skulle ha om vi skulle korsa gäddmadamernas väg? Mera beten åt gubbarna!! Vi får skaffa en back till...

    SvaraRadera