onsdag 1 januari 2014

Båtmete med långfranska på kroken i Östersjön?


I vanliga fall håller Arboga TeleskopMetspöKlubb sina båtmeten i Tjurlången, men efter illasinnade rykten om Rotenonbehandling av sjön hölls nyårsdagens event i kustbandet. Dagens guide, Hallsta-Fredde, tillika ordförande i ATMK, hade som sig bör rekogniserat, mäskat och slipat krokarna. Säkert sitter han som vanligt helt skrupelfritt och smider fuskplaner.


Vyerna var inte de vanliga. Nej, det är inte hundbadet vid vår vanliga sjös nordvästra kant! Kollar man riktigt noga i den här pölen, skulle man kunna se ända till Mariehamn.


Två, av de för dagen tre deltagarna, googlar och kollar vilken färg på maggot som passar! Inget lämnas till slumpen i dessa herrars fritidssyssla.


Själv blir jag ständigt lurad om svansbetenas förträfflighet.., så jag knöt naivt på en hembakad sådan och satte igång.


Trots vilda protester om fusk, tjyvmäskning, olagligt bete och felkrokning räknades tre feta braxar in när tävlingen var avslutad.


Som vanligt i svansbetens sällskap var det glest, för att inte säga tomt, i sjön… När dagens få hoppfyllda timmar av ljus byttes till eftermiddagens ångestfyllda halvmörker stod grönprickigkontot på noll!?

Resultat, ATMK:s båtmete, 140101:

Fuskande Fredrik, ordförande: 2 braxar
Magister Jarmo, bortkollrad svansviftare: 1 brax
Fritidsintendent Matthias, med vita fingrar: 0 brax

Efter omräkning på grund av godkänd protest om fusk, tjyvmäskning, olagligt bete samt att det framkommit att han innan start blött ned och kylt Matthias handskar diskvalificeras Herr Ordförande för alltid vilket ger oss följande slutgiltiga resultatlista:

På delad första plats: Matthias/Jarmo
På sista plats: f.d. ordförande Fredrik

2 kommentarer:

  1. Njurbältslösa passagerare skulle äta smörgås och dricka vatten i hög sjö resulterade att 70% hamnade utanför foderluckan.


    // Fredde

    SvaraRadera
  2. Hahaha! Mycket bra sammanställning av gårdagen!

    SvaraRadera