söndag 5 januari 2014

Ett dimmigt äventyr...


Tidig iläggning och färd i tät dimma mot en vik det var länge sen vi fiskade i.
Väl på plats möttes vi av natt gammal is, det märks att vattnet är nerkylt då det bara behövs en natt med någon minus grad och isen lägger sej omgående.
Skyddade från vinden djupt in i viken gjorde att dagens fiske var riktigt behagligt för årstiden.
Satsade på fiske med pig idag och inget annat medan Magistern var lite mer frikostig med vad gäddorna skulleerbjudas för meny denna dag.
Magistern lockade dagens första morgonpigga gädda på en tail, var det detta de var sugna på denna dag ?
Pig smakade också då dagens andra gädda föll för en 6" pig i egen design, kul då vi lagt ner en del tid på målning och lackning.



Min vana trogen så höll jag mej till ett fåtal beten som i stället fick en hel del tid i vattnet, rätt eller fel men idag var det en pig som utmärkte sej lite extra och gav utdelning.
Magistern däremot är väl den som driver fisket framåt i båten då han erbjuder gäddorna både det ena, andra och tredje men någon limp macka fick dom inte smaka på idag :-)
Elva gäddor lyckades vi kroka denna dag med topp på 77 och 78 cm, bättre än tidigare fiske detta år så vi kunde styra hemåt med ett leende igenom en dimma som var riktigt tät.
När ledigheten nu är så gott som slut så får vi vänta till nästa tillfälle om det nu blir något då metrologerna flaggar för minus grader kommande vecka.

Nu håller vi tummarna för fortsatta plus grader !
Mike The Pike

3 kommentarer:

  1. Ja, idag blev mångfalden slagen av enfalden. I dagens vik dominerade Mike the Pike's taktik. Combat-Haketorp-Piggen designad av gäddornas skräck tog hem pokalen! Vilken tur att jag ingår i det enda team i hela världen som kan fiska med dylikt världmästarbete! De framtida minusgraderna innebär mer verkstadstid - mer betesutveckling!
    Bäva månde de grönprickiga framåt vårkanten...

    SvaraRadera
  2. Kul att dagens pass kunde leverera lite bättre fiske än dom tidigare passen i veckan, hoppas det blir något mer pass innan isen lägger sig !

    SvaraRadera
  3. Du Mike The Pike !!
    Sej är en fisk om du inte visste de ??
    Man skriver sig..

    SvaraRadera