fredag 3 augusti 2012

Nattfiske 2012-08-01


Början på detta lilla äventyr gick inte att gemföra med fjol årets nattfiske, när båten väl var sjösatt så var det bara att krypa ner i regnstället för att inte bli dränkt under färden denna kväll.
Med häftig vind och och många gäss på besök över hela sjön så sökte vi oss till lite lä av en ö till en början.
I skydd från vinden började äventyret med lite vertikalfiske, tidigt lade Magistern ribban för fisket med en fin gös på dryga två kilo som återutsattes för att växa till sej till en annan gång.


När väl solen dalade så avtog vinden och vi funderade lite på hur nattens fiske skulle bedrivas.
Att gösen är en natt aktiv fisk som gillar att fånga sina byten i skydd av mörkret har man väl läst om hur många gånger som helst.
Så borde det väl även fungera på denna fantastiska sjö eller ?


När vinden väl avtog så kunde vertikalfisket vidgas till lite fler platser i skydd av mörkret men belyst av en måne som verkligen belyste sjön denna natt.
Eftersom gösen då ska vara natt aktiv så startades tv-spelet och två herrar satt djupt  försjunkna med blicken riktad in i en liten bildskärm för att se en ilsket röd liten prick jaga andra små röda prickar som dök upp lite här och där :-)
Väl försjunken i detta spel i skydd av mörkret så tappas all kontroll av var man befinner sej och vilket väderstreck näsan pekar mot i den mörka natten.


Med jiggarna hissandes upp och ner på alla dess djup under natten så gick klockan fort och herr Mike fick besök av John Blund en stund som strödde lite sand i ögonen så en stunds snarkande blev det i skydd av mörkret, under den stunden fiskade Magistern på utan några mer spännande händelser än mina snarkningar.
 

När solen väl började smyga upp i horisonten så tilltog vinden och vi fick övergå till lite traditionellt jiggfiske.
Och som vanligt när gässen besitter stora delar av sjön så är det ett helt äventyr att fästa ankaret på den plats som man önskar.
Så med ankaret fast i botten så får man snällt fiska av den plats man väl fastnat på, så fördrev vi morgonens och förmiddagens fiske.
Magistern fiskade en hel del med dropshot tackel i änden på linan och jag själv med jigg och de få fiskar som fångades under detta pass föll definitivt för dropshot och då i form av "Mr Wang" eller var det inte så ?
Summering av detta fiske för min del  så var det det sämsta fisket under denna sommars fiske, men minnet av dessa äventyr består och fler gånger ska det bli för visst är det lite häftigt att bli ett med naturen under ett dygn.
Återstår att se om det blir ett besök till innan semestern är slut, på Måndag är vardagen tillbaka och man får börja längta efter ny äventyr då tillfälle bjuds de stunder man ej arbetar.

Stor jigg stor fisk är inte alltid sant !
Mike The Pike

1 kommentar:

  1. En lovande början, som sagt. Men ack vad vad illa det fortsatte. Kan det vara månen? Vinden? Solen? Saturnus? Jupiter eller mars? Eller har varenda göspinne gömt sig i en hemlig vik?
    Jag tror vi endera får aptera en firre med radiosändare eller lära oss prata med dem!

    SvaraRadera