söndag 22 mars 2015

Fotografera eller fiska ?


Äntligen var vi samlade för ett fiske efter gädda på Hjälmaren, frågan var bara om det var is kvar på de platser vi var sugna att fiska på.
Med en väderprognos som lovade byiga nordost vindar som skulle kunna vara rätt häftiga gjorde att vi valde lite platser där vi kunde tänkas komma undan hyfsat.
Morgonens resa började med snö för att sedan skifta till riktigt fint väder men så pass kallt att spöringarna fylldes med elak is.
Trots det så fick en rompa syna båten ganska snart och förhoppningarna ställdes på sin spets omedelbart, kanske skulle det bjudas på lite roligt vårfiske trots nordostliga vindar.


 Efter att vi fiskat av första viken utan några större överraskningar var det dags för ett platsbyte, sagt och gjort så åkte vi  in i en ny vik för fortsatt fiske.
Tyvärr så låg isen  fortfarande kvar på de platser vi ville fiska så det blev ganska snart dags för ännu ett platsbyte.


Efter att vi fiskat ännu en gång där vi började så började Matrosens och mina vilda fantasier sväva iväg mot nya mål.
Med lite envist tjat likt småbarn lyckades vi övertyga Magistern om att vi skulle prova lite nya vatten :-)
Sagt och  gjort så bar det iväg på ett lite annorlunda äventyr, att färdas i  denna lilla fåra skulle visa sig vara en chansning ty djupet är väl inte riktigt vad vi  brukar vara vana vid.


Väl framme öppnade det upp sig till en ny fiskeplats och lika så öppnade himlen upp sig riktigt ordentligt, med redig nordostlig vind och massor med snö i ryggen började vi fiska  för att försöka locka några vårgäddor till hugg trots det dåliga vädret.

Efter en stunds fiskande i busväder så vänder jag mej om och  tittar mot himlen som då är klarblå med en skinande sol.
Suget kommer tillbaka och vi fortsätter att fiska på denna plats resten av dagen.
Summering av dagen då den tog slut alldeles för fort var 12 st landade gäddor, ingen att skriva in  i historieböckerna men likväl en dag att minnas och äntligen är vårfisket igång på allvar :-)
Magistern visst blir det väldigt vackra vår fotografier under våra äventyr ?
Jag tror vi får satsa mer på fotografering och toppa det med lite fin matlagning på Muurikkan och du ska se att vi har ännu mer att prata om den dag då det är dags för ålderdomshemmet :-)

Tack gubbs för en härlig premiär trots skiftande väder och isbeklädda vikar :-)
Nu är vi på G :-)
Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Nog hade vi ALLA väder - med snabba omslag! Från snöstorm till solsken i en handvändning. Och visst var det intressant att spana in platsen vi diskuterat så mången gång. Kanske, kanske kommer vi dit igen?
    Härifrån och framåt får vi hoppas på att Kung Bore fått nog och börjar släppa sitt grepp om vårt nordliga land. Tänk vad mycket fiske vi kan se fram emot 2015!

    SvaraRadera