lördag 3 september 2011

Så här blev det....


Tidig morgon och fortsättning på förra helgens äventyr på okända vatten och bottenstrukturer.
Visst är det spännande och förlänga höstens fiske efter gös, platser vi tidigare fiskat på håller ingen gös så det är en febril jakt på nya platser och nya idéer som skall provas för att försöka lyckas med jakten efter skönheterna.

Denna morgon fanns det absolut inget att klaga på, vi möttes av en spegelblank sjö och en behaglig temperatur spetsat med en himmel med lätta moln.
Morgonens krut satsade vi på för oss helt nya platser till en början, inte helt fel kanske för en hel del abborre hittades ganska omgående så vår gästfiskare för dagen kände sig förmodligen nöjd då han gillar detta fiske.
Men nu var väl tanken att det skulle fiskas gös denna dag så ganska snart blev det platsbyte och fisket riktades efter gös.
Med platsbyte och lite förändring på djup och bottenstruktur så visade sig snart dagens första gös och det kändes som vi var dom på spåret.
Då vi ej har fått tillbaka elmotorn ännu så fick vertikalfisket bedrivas från driftande båt vilket inte var något bekymmer en dag som idag då sjön i stort sett låg spegelblank.
Men mesta dels blev det jigg och dropshot fiske från ankrad båt vilket visade sig fungera riktigt hyfsat.
Något riktigt bonanza fiske blev det inte men en hel del gösar synade i alla fall dagens ljus, och där emellan en och annan hyfsad abborre så dagen avslutades med att tre herrar gav dagen ett betyg av kalibern G.
 Förhoppningsvis är det snart dags för ett fiske igen och då kanske det är på sin plats att vi provar några nya idéer igen eller ?

Tack för en skön dag på sjön !
Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Om jag kollar på fjolårets inlägg, fick vi faktiskt gös på ordinarie platser så här dags... Något vi kanske inte trodde. Men i år HAR det den senaste tiden varit trögt på de vanliga jaktmarkerna. Ryktet på sjön sade samma sak, de som valde andra delar hade en trög dag. Nu stod de som sagt inte på kö för oss hela tiden, men visst tickade det på. Vad som också skänker det här en extra guldkant är att det handlar om nya ställen! Vi tryckte in waypoint nr 110 idag!!

    När ska vi fiska?

    SvaraRadera