fredag 21 mars 2014

En dag utanför kontoret....

 
Torsdagen fick bli en semester dag trots mycket att göra, vad gör man då ?
Jo, man bjuder in sin bäste vän på ett gäddfiske fritt från kontor, mail, order, offerter, telefon samtal och allt vad vardagens arbete innebär.
Med andra ord skulle detta bli en dag att bara njuta av eller som Magistern brukar säga, en dag på sjön är som bomull för själen vilket denna herre har förtjänat flera gånger om.
Att släppa arbetet helt gick givetvis inte, lite mail måste kollas även om mobilen var på ljudlöst så kunde kapten konstatera att denna herre är precis som barnen.
Det går inte att leva en dag utan mobil, för man måste absolut hålla sig uppdaterad på vad som händer i diverse sociala medier som till exempel Instagram :-)


Morgonen kanske inte började precis som jag ville, tjock is i rampen som med nöd och näppe kunde besegras med isbrytaren men skam den som ger sig.
Efter lite isbrytning kom vi i alla fall ut på öppet vatten och kunde färdas mot tilltänkt fiskeplats, väl framme var det dags för nästa överraskning.
Tre fjärdedelar av viken vi skulle fiska i var beklädd med en skimrande blank is till min förvåning, så det var bara att fortsätta med att bryta is för att med vindens hjälp kunna få tillgång av öppet vatten.
Att denna kille har matjord i fickorna råder det inget tvivel om, när isen väl var bruten tog det nog inte tio minuter innan första gäddan fick se dagens ljus :-)

 
Förmiddagen rusade iväg i huj och mat klockan ringde, med denna eminenta herre som dagens kock var det bara för mej att leta på en vindskyddad plats att laga mat på för att sedan njuta av lugnet, doften av den värmande brasan och doften av en fantastisk maträtt :-)


Kvalitetstid är detta och absolut inget annat, att höra knastret från brasan som värmer skönt och doften av ljuvlig mat efter en förmiddags fiske som inte bjöd på några större överraskningar gjorde att batterierna fylldes  på inför eftermiddagens fiske.


En fantastisk pasta med rökt lax som avnjöts i värmen av en knastrande brasa och sköljdes ner med en kall öl !
Kan livet vara bättre ?
Nej jag tycker inte det, detta är något som gör livet värt att leva :-)

 
Till fisket då, som sagt en fantastiskt besvärlig förmiddag med isbrytning platsbyten och dåligt fiske som efter lunchen förbyttes till en betydligt trevligare tillställning.
Tjugofyra landade och returnerade gäddor blev facit då herrarna summerade dagen, 6,4, 5,5, och 4,7 på topp gjorde detta till bästa dagen hittills i år.
Att min vän Magnus sen skötte sig trots Instagramande och allt vad det innebär var riktigt kul, kanske var det tur att sociala medier upptog en del av fisketiden för annars hade jag nog blivit straffad i denna dags gäddfiske :-)
 
Tusen tack "Brorsan" för en fantastisk dag på sjön :-)
Mike The Pike 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar